Zde může být vaše reklama.

LFA schválila V nové sezoně znovu nadstavba a baráž

V nové sezoně znovu nadstavba a baráž

foto: Petr Pelíšek

28. 01. 2021 - 17:00

Členské kluby Ligové fotbalové asociace (LFA) se online formou setkaly, aby projednaly zásadní aktuální témata. Na úterním zasedání došlo také ke schválení termínových listin FORTUNA:LIGY A FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pro sezónu 2021/22. LFA o tom informovala na svém webu.

Kluby v průběhu online setkání diskutovaly řadu témat, která hýbou profesionálním fotbalem v době COVID-19 jako metody testování a další mimořádná opatření, která v minulých měsících dokázala Ligová fotbalová asociace dojednat u Ministerstva zdravotnictví. Pro jarní část FORTUNA:LIGY zůstane povinnost klubů testovat metodou PCR a poslední tři ligová kola bude testování u všech klubů probíhat pod dohledem LFA u stejné laboratoře. „Chceme tím předejít možným spekulacím v závěru probíhajícího soutěžního ročníku, aby se kluby mezi sebou nemohly podezírat. Ligový výbor se současně již před časem usnesl, že LFA ponese i náklady na toto testování v závěru sezóny,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru LFA.

Zástupci klubů na Ligovém grémiu současně schválili termínové listiny obou nejvyšších soutěží pro následující soutěžní ročník 2021/22, které počítají s návratem nadstavbové části a barážových utkání do herního formátu. Profesionální fotbal na obou ligových úrovních se tak rozjede dva týdny po finále mistrovství Evropy. Zatímco v nejvyšší soutěži se plánuje sehrát do poloviny prosince devatenáct ligových kol, v případě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se jich odehraje šestnáct. FORTUNA:LIGA plánuje zahájit jarní část o prvním únorovém víkendu roku 2022 a na FINÁLE FORTUNA:LIGY je podobně jako v minulých sezónách vyhrazen květen, ve kterém se počítá s jedním vloženým kolem. O držiteli titulu pro sezónu 2021/22 i všech postupujících a sestupujících týmech bude podle schválených termínových listin známo na konci května 2022.

Soutěžní ročník 2021/22 by měl začínat prvním kolem 24.-25. července, devatenácté kolo před zimní pauzou bude na prohramu 17.-18.prosince. Po přestávce se nejvyšší soutěž zase rozjede první únorový víkend, soutěžní ročník bude končit 29. května.

Další články