Ósakaová je spolumajitelkou ženského fotbalového klubu

28. 1. 2021, 18:27
Aktuality 8
Japonka Naomi Ósakaová se stala spolumajitelkou klubu North Carolina Courage, dvojnásobného vítěze ženské zámořské fotbalové soutěže NWSL. Napodobila Američanku Serenu Williamsovou, jejíž celek Angel City FC bude v příští sezoně nováčkem ligy.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

"Jsem podnikavá a v tomhle mám dost vysoké cíle," řekla třiadvacetiletá Ósakaová serveru The Athletic. "Je velmi důležité upozornit na ženský sport a podpořit novou generaci mladých dívek," přidala bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová vítězka.

North Carolina Courage je profesionální ženský fotbalový tým se sídlem v Cary v Severní Karolíně. Byl založen v roce 2017.

Ženy, které do mě investovaly, mohou za to, kde teď jsem. Moje investice do North Carolina Courage je mnohem víc, než být majitelkou klubu. Je to investice do úžasných žen, které jsou vzorem a lídrem ve svém oboru a inspirací pro mladé sportovkyně," uvedla 23letá Japonka.

Serena Williamsová se už loni v létě stala spolumajitelkou fotbalové franšízy Angel City v Los Angeles. Spolu se svou sestrou Venus jsou také minoritními vlastníky klubu amerického fotbalu Miami Dolphins.

Ósakaové zítra v Austrálii skončí karanténa a hned se představí na exhibici v Adelaide, kde se střetne právě se Serenou Williamsovou. Pak už se obě tenistky přesunou do Melbourne na podnik WTA 500 a následné Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
Japonka Naomi Osaka je ve skutečnosti Američanka Naomi Osaka - bydlí tam, podniká tam, bude tam žít po skončení kariéry...
Reagovat
blixa
Tak to je pochopitelné. Japonsky umí velmi mizerně a Japonci by ji nikdy nepřijali, vždycky by tam byla cizinec. Její současná popularita zejména mezi japonskou mládeží na tom nic nezmění. Žila by tam jako bohatý cizinec se vším kladným i záporným, co to přináší. Vybrat si japonskou státní příslušnost byla od ní neuvěřitelná hloupost, ale co chcete po mladém naivním děvčeti. I když, možná to ve světle současného vývoje v USA bylo nakonec paradoxně prozíravé, jestli se to tam celé posere, jako že dost možná že jo, bude mít kam prchnout.
Reagovat
dadaft
no nevím, proč by se to tam mělo celé posírat? radikálů na obou stranách zase tolik není
Reagovat
blixa
Zdá se ti, že se to tam sere málo ? A to je teprve začátek, až vyšoupnou Bidena a moci se chopí Kamala, to teprve začne mazec !
Reagovat
FulnekUltras
zvrácení pseudoprogresivisti mají smůlu, že odolná střední a starší generace jim bude jejich mocenské choutky kazit a otravovat ještě tak dvacet let - teprve potom je "jih" definitivně převálcuje - vkleče i s vakcínama a koloběžkama smile
Reagovat
misa
Se zvolením japonské státní příslušnosti nevidím u Osaky žádný problém. V roce 2021 nejsou Japonci pro nikoho hrozbou, takže může žít skoro kdekoliv. Klidně bych ji přivítal i v Česku :)
Reagovat
blixa
Něco mi řiká, že tohle nebude výdělečný podnik smile Měla by to zkonzultovat s Křetínským smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
by však měla svou šanci rozhodně dostat i další rozmanitá pohlaví smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist