Přerov: Každý sloup má jedinečné číslo, podle kterého se mohou orientovat i záchranáři

28.01.2021 19:31

4734 lamp přerovského veřejného osvětlení a 108 rozvaděčů je nově označeno čtyřmístným číslem, které má sloužit pro lepší orientaci v terénu. Využít toto označení mohou občané, kteří se stanou součástí krizové situace a budou potřebovat nahlásit policistům, zdravotníkům či hasičům místo, kde k události došlo – ale nebudou vědět, ve které ulici se přesně nacházejí.

Přerov: Každý sloup má jedinečné číslo, podle kterého se mohou orientovat i záchranáři
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V takovém případě postačí, když se kolem sebe rozhlédnou a do telefonu spojovatelům nahlásí číslo nejbližšího sloupu. Operátoři Integrovaného záchranného systému podle digitální mapy následně určí polohu, kde se volající nachází a do jaké lokality mají tudíž zamířit.

„Sloupy už máme označeny, v blízké době dojde i k propojení se složkami záchranářů. Věřím, že tato novinka prospěje všem stranám – lidem v tísni i záchranářům,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Číslování bude navíc sloužit i k lepší orientaci pracovníkům, kteří na území Přerova provádějí údržbu.

Za pasportizaci, která spočívala v získání technických a polohových informací o veřejném osvětlení, zaplatilo město Přerov 1 milion 208 tisíc korun – samotná realizace se ale už stala terčem vandalů, kteří samolepky strhávají a ničí. „Pracovníci Technických služeb města Přerova jsou proto vybaveni náhradním číslováním, které vylepují tam, kde jsou značky poničené,“ potvrdil Petr Školoud z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…