Hlavní obsah

Rusko má v nominaci na Švédské hry třináct nováčků

Třináct nováčků mají v nominaci na únorové Švédské hry v Malmö hokejisté Ruska, které povede stejně jako na listopadovém turnaji Karjala místo Valerije Bragina kouč juniorského týmu Igor Larionov. Ten dovedl mužstvo složené výhradně z hráčů dvacítky na prvním turnaji Euro Hockey Tour k triumfu. Stejně tak ovládl se ztrátou jediného bodu i prosincový Channel One Cup v Moskvě Bragin.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Larionov bude mít opět v kádru osmičku hráčů z Karjaly a ze světového šampionátu dvacítek v Edmontonu z přelomu roku, kde Rusové skončili čtvrtí. Jsou to brankář Jaroslav Askarov, obránci Semjon Čisťakov, Kirill Kirsanov, Šakir Muchamadullin a útočníci Maxim Grošev, Zachar Bardakov, Marat Chusnutdinov a Vasilij Podkolzin.

Debutoval v dresu sborné mohou obránci Alexandr Alexejev z Ufy, Marcel Ibragimov z CSKA Moskva, Arťom Minulin z Magnitogorsku, Daniil Misjul z Jaroslavle, Daniil Pylenkov z Podolsku, Sergej Zborovskij z Jekatěrinburgu a Daniil Žuravljov z Kazaně.

V ofenzivě si mohou připsat první starty Vladimir Butuzov z Chabarovsku, Ivan Čechovič z Nižního Novgorodu, Nikita Čibrikov z Petrohradu, Nikolaj Kovalenko z Jaroslavle, Maxim Sorkin z CSKA Moskva a Sergej Šmeljov ze Soči. Je mezi nimi řada úspěšných juniorských reprezentantů z minulosti.

Rusové vládnou pořadí Euro Hockey Tour po dvou turnajích se 16 body a druhé Česko na ně ztrácí sedm bodů. Do turnaje v Malmö, který se hraje pod názvem Beijer Hockey Games, vstoupí sborná ve čtvrtek 11. února proti Finsku. O dva dny později ji čeká Švédsko a v neděli 14. února se utká s českou reprezentací.

Nominace hokejistů Ruska na Švédské hry v Malmö (11.-14. února):
Brankáři:
Jaroslav Askarov
Alexandr Samonov (oba Petrohrad)
Daniil Tarasov (Ufa)
obránci:
Alexandr Alexejev
Šakir Muchamadullin (oba Ufa)
Semjon Čisťakov (Omsk)
Marsel Ibragimov (CSKA Moskva)
Arťom Minulin (Magnitogorsk)
Daniil Misjul (Jaroslavl)
Kirill Kirsanov (Petrohrad)
Daniil Pylenkov (Podolsk)
Sergej Zborovskij (Jekatěrinburg)
Daniil Žuravljov (Kazaň)
útočníci:
Nikita Čibrikov
Maxim Grošev
Marat Chusnutdinov
Vasilij Podkolzin (všichni Petrohrad)
Artur Kajumov
Nikolaj Kovalenko
Pavel Kraskovskij (všichni Jaroslavl)
Ivan Čechovič
Damir Žafjarov (oba Nižnij Novgorod)
Vitalij Kravcov (Čeljabinsk)
Arťom Galimov (Kazaň)
Sergej Šmeljov (Soči)
Zachar Bardakov (Podolsk)
Vladimir Butuzov (Chabarovsk)
Maxim Sorkin (CSKA Moskva)

Reklama

Související témata: