Ad Astra je drama, které zaujme především svou vizuální stránkou

Ad Astra je drama, které zaujme především svou vizuální stránkou

Tisk

Ad Astra perex22. století. Umělá inteligence je součástí každodenního života, Měsíc a Mars jsou kolonizovány a kolem Neptunu krouží satelity obydlené lidmi. Na Zemi se staví anténa, která má dosáhnout až do vesmírného prostoru, kde má pomáhat s vyhledáváním inteligentního života. Zemi však postihne několik katastrof, které přeruší i stavbu antény.

 


Roy McBride (Brad Pitt) je krátce poté vyslán na vesmírnou misi k vnějšímu okraji sluneční soustavy. Jeho otec (Tommy Lee Jones) měl na starosti projekt Lima, jehož cílem byl také nález inteligentního života. On i jeho kolegové se však před dvaceti lety ztratili někde ve vesmíru. Americké zpravodajské služby však tvrdí, že Royův otec je pořád naživu a že má něco společného s explozemi, k nimž dochází poblíž Neptunu. Roy tak musí nejen najít a zastavit svého otce, ale i vyrovnat se s tajemstvím, které ho přinutí zpochybnit všechno, čemu věřil.

Ad Astra2


Ke hvězdám a ještě dál
Film režiséra Jamese Graye, který vás vezme ke hvězdám a ještě dál, na DVD na český trh přináší společnost Magicbox. Film zaujme především svou vizuální stránkou. Záběry ukazující vesmír jsou nejen úchvatné a dechberoucí, ale i promyšlené a propracované do nejmenších detailů.


Hlavně nečekejte thriller
Pokud si ale chcete tento příběh užít, nesmíte očekávat, že se bude jednat o thriller. I když je do tohoto žánru zařazen, jde spíš o psychologické drama. Ve filmu jsou pouze dvě akční scény, které slibují napětí, ale nakonec vyšumí do ztracena. Většinu stopáže zabírají úvahy hlavního hrdinu Roye, který se snaží najít svého otce. Ze začátku jsou zajímavé, protože pomáhají líp poznat Roye, jeho minulost a motivaci, ale později začnou být únavné.


Jako thriller tedy film za moc nestojí, jako psychologické drama zaměřené na komplikovaný vztah je však vynikající. Brad Pitt i Tommy Lee Jones se do svých postav dokonale vcítili, a tak s nimi prožíváte každou jejich emoci. Konec filmu nenabízí žádné velké rozuzlení, pouze přímou konfrontaci následovanou dalšími úvahami, které mohou inspirovat či přimět k zamyšlení. Melancholickou atmosféru filmu skvěle doplňuje hudba Maxe Richtera.

ad-astra 3D-O


AD ASTRA
Původní název: Ad Astra
Žánr: sci-fi, drama
Produkce a distribuce: USA, Brazílie, 2019
Scénář: James Gray, Ethan Gross
Režie: James Gray
Kamera: Hoyte van Hoytema
Hudba: Max Richter
Stopáž: 123 minut
Hrají: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Liv Tyler, Kimberly Elise


Hodnocení: 65 %



Zdroj foto: MAGICBOX, ČSFD

https://www.magicbox.cz/dvd-hledani/ad-astra_W8V1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jitka Závodná: „Tu a tam se nad příběhem usmívám, nebo mi tečou slzy.“

jitka zavodna 200Jitka Závodná (*1975) o sobě říká, že je obyčejnou ženou, jakými jsou čtenářky jejich knih. Psát začala pozvolna a nenápadně, kdy uložila do postele dítko a měla velikou chuť napsat pár vět o příbězích, které kdysi zaslechla, a kterým...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Váňa: Největší závod je život sám

josef vanaV den 6. září 2012 se v našich kinech koná premiéra nového časosběrného celovečerního filmového dokumentu „Váňa“ o nezdolném sportovci a osobnosti světového formátu, o Josefu Váňovi.  Scénář filmu a režie byly sv...


Literatura

MYSL JE MOCNÝ LÉKAŘ

mysllekar perexExistuje vědecký důkaz o tom, že se člověk může uzdravit sám? Známe rčení „ve zdravém těle, zdraví duch“ ale indicko americký filozof Sri Chinmoy říká „ veselá mysl vždy byla dokonalým průvodcem zdravého těla“. A o rozkolu mezi myslí, těl...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Kráčející skála se vrací domů

kracejici skala200Kráčející skála (2004) je film jako vystřižený ze staré akční školy. Kdysi dávno nebyly třeba lasery, umělá inteligence ani vesmírné bitvy s mimozemšťany. Akční zážitek uměl zprostředkovat i obyčejný mezilidský problé...