Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Phil Collins bojuje s manželkou: Konečně ji vykopl z paláce, který doteď okupovala

Phil Collins slaví 70: Bojuje s manželkou, konečně prodal dům
Zdroj: Profimedia.cz, koláž: eXtra.cz
NAROZENINY
Legendární zpěvák Phil Collins nejprve zářil v kapele Genesis, ze které poté přestoupil na sólovou dráhu. Největší hity z jeho tvorby vznikaly v době, když si procházel manželskými krizemi. Jeho poslední manželka mu však zavařila více, než je zdrávo. Jejich spor skončil až u soudu.

Phil Collins, který se narodil v Londýně, dnes slaví kulaté sedmdesáté narozeniny. Jeho vášeň k hudbě přišla už velmi brzy, konkrétně ve Philových pěti letech, když na Vánoce dostal na své první bubny.

Phil Collins v Genesis

Výuku si vzal na starost Philův strýček, ovšem jen do té doby, než Phil svého mistra překonal. Nejčastěji hrával podle televize nebo rádia, taky napodoboval písně, které mu hrály v hlavě, nikdy se však nenaučil noty. To mu ale nepřekáželo, vymyslel si totiž svůj systém, který se mu osvědčil a fungoval, takže nebylo nutné, aby cokoliv měnil.

Phil byl rád mezi lidmi a už ve čtrnácti letech začal působit jako dětský herec a model. Věděli jste, že si zahrál třeba Olivera Twista či Romea? Na herecké scéně mu to šlo, jeho srdce mu však radilo jinak, a tak na škole založil hudební skupinu The Real Thing, která se později přejmenovala na The Freehold.

První nahrávací smlouvu ale získal až s kapelou Flamin Youth, se kterou vydal také první album. Jejich písničky se ale staly propadáky a skupina se rozpadla.

Collinsův život se změnil v roce 1970. Tehdy kapela Genesis hledala bubeníka, čehož Phil využil. Odpověděl na inzerát a získal vytoužené místo. Ihned se naučil celé druhé album Genesis a s kapelou se vydal na koncertní turné.

Poté však kvůli své sólové dráze kapelu opustil hlavní zpěvák Peter Gabriel. Skupina hledala náhradu, nikdo je ale nezaujal, a tak volba padla na Collinse. Genesis rázem začali zažívat své nejslavnější období, Collins však v roce 1996 kapelu opustil a stejně jako před ním Gabriel zatoužil po sólové dráze.

Phil Collins a True Colors

Collinsova hvězda začala zářit ještě více než kdykoliv předtím. Autor písně True Colors napsal řadu hitů, ty nejslavnější však vznikly v dobách, kdy procházel manželskými krizemi, které končily rozvodem. Jeho emoce se tehdy odrazily přesně tam, kde měly.

Držitel cen Grammy a Oscara je třikrát rozvedený. Jeho manželkami byly Andrea Bertorelli, Jill Tavelman a Orianne Cevey. A právě ta Collinsovi pěkně zavařila, když společně se svým novým manželem obsadila Philovo sídlo na Miami a odmítla se z něj odstěhovat. Spor se dlouho táhl a došlo to až tak daleko, že bývalí manželé skončili před soudem.

Phil Collins prodává dům

Tam ji však soudce rozumně poradil, ať se veřejně neobviňují a vyřeší si své majetkové a finanční vyrovnání mezi sebou. A k dohodě nakonec došlo s tím, že Cevey bude chtít polovinu majetku nebo dvacet milionů dolarů, což je polovina ceny sídla v Miami, kterou Collins chtěl v prosinci prodat za čtyřicet milionů dolarů. Ovšem poslední slovo doposud v jejich sporu nepadlo.

Collins na sídlo našel anonymního kupce, takže se zdá, že prodeji už nic nebrání. Ale cena, na které se obě strany dohodly, zatím není zveřejněná. Dům, který je postaven ve středomořském stylu, má ve své výbavě například vinný sklípek s řízenou teplotou a vlastní výtahem, letní kuchyň, bazén či přístav.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy