Hlavní obsah

Ledecká se vrací do boje o nejvyšší příčky. Znovu byla ukrutně rychlá

Garmisch-Partenkirchen
Aktualizováno

Týden po nepříjemném pádu se Ester Ledecká znovu raduje z průniku do elitní společnosti v super-G. V německém Garmisch-Partenkirchenu obsadila výborné šesté místo. Z vítězství se radovala suverénní Švýcarka Lara Gutová, kterou doplnily na stupních vítězů dvě překvapivá jména - Norka Liová a Kanaďanka Gagnonová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gutová-Behramiová ovládla super-G v Ga-Pa. Ledecká byla šestáVideo: sntv

 
Článek

Žádný respekt. Po pádu v Crans Montaně nastupovala česká lyžářská jednička s polepeným obličejem, ale bez strachu. Na prvním mezičase dokonce předjela suverénku posledních závodů Laru Gutovou-Behramiovou.

Pak ale přišly chyby. Nejdříve menší, pak ještě jedna, viditelnější. Tam nechala Ledecká možná i přes půl vteřiny. Přesto byla opět rychlá. Ztráta byla sice 1,19 s, s ohledem na nepříliš dlouhou trať to nebylo málo. Umístění bylo ale skvělé, toho času třetí pozice.

Na startu byly ale ještě další favoritky a jedna z největších Italka Goggiaová, královna sjezdů, Ledeckou nakonec předstihla a obsadila třetí pozici, tedy také prozatím, než přišlo na řadu startovní číslo 29.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ester Ledecká znovu předvedla velmi kvalitní výkon

Už předtím ale jely dvě nejrychlejší dnešního dne. Překvapením super-G v Garmisch Partenkirchenu byl výkon Norky Kajsy Vickhoffové Liové. Královna juniorského šampionátu z Davosu z roku 2018 zatím nemá ve Světovém poháru takové výsledky, v tradičním německém středisku ale zajela životní jízdu a dlouho vedla.

Na startu ale i dnes byla Lara Gutová-Behramiová. Lyžařka, která i okem laika jezdí momentálně naprosto bezkonkurenční jízdy. A to potvrdila i dnes. Finální rozestup mezi ní a Norkou? Celých 68 setin sekundy - na nepříliš obtížné trati obrovská mezera.

Překvapení až na konci třetí desítky

Zmiňované číslo 29? Se skvělým materiálem jedoucí Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová. Jízda s jednou malou chybou, ale extrémně rychlá a možná ještě větší překvapení než na stříbrné pozici. Kanaďanka se vyškrábala až na třetí místo.

Vítězný hattrick v superobřím slalomu? To se dlouho nikomu nepovedlo. Byla to oslava techniky Gutové a také skvělého návratu Ester Ledecké na šesté příčce (Ledeckou předstihla ještě Rakušanka Scheyerová), jenom týden po děsivém pádu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lyžařský trenér Ester Ledecké Tomáš Bank.

"Ta jízda byla velmi dobrá, jsem spokojený, že po tom pádu dokáže jet takhle dobře. Na druhou stranu jsem zárověň zklamaný, protože udělala trochu zbytečnou chybu. Nesplnila úplně jasné pokyny, že nesmí přejet modrou čáru, tam je to rozbité, začalo jí to odskakovat a ztratila rychlost," komentoval dnešní výkon Ledecké její kouč Tomáš Bank.

Ledecká měla ze šesté příčky radost. "Byla to dobrá jízda, i když tam bylo dost chyb, nebo alespoň dvě velké, o kterých vím. Rozebereme to s trenéry a budu to moct zítra zlepšit. Budu tady mít ještě jednu šanci," uvedla v nahrávce pro média.

Byla příjemně překvapená, jak pořadatelé zvládli připravit trať. "Bylo to pro ně strašně těžké, protože celý týden tady prší, sněží, mrzne, pak to zase celé roztaje. Klobouk dolů před nimi. I když jsem měla patnáctku, trať byla pořád skvělá, držela. Byla to legrace a moc jsem si to užila," řekla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

SP ve sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):
Ženy - superobří slalom:
1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:15,70
2. Lieová (Nor.) -0,68
3. Gagnonová (Kan.) -0,93
4. Goggiaová (It.) -1,00
5. Scheyerová (Rak.) -1,16
6. Ledecká (ČR) -1,19
7. C. Suterová -1,21
8. Nuferová (obě Švýc.) a Tipplerová (Rak.) obě -1,22
10. Gauthierová (Fr.) a Vlhová (SR) obě -1,27
Průběžné pořadí super-G (po 4 ze 7 závodů):
1. Gutová-Behramiová 345 b.
2. C. Suterová 205
3. Ledecká 196
4. Brignoneová (It.) 187
5. Tipplerová 180
6. Bassinová (It.) 162
Průběžné pořadí SP (po 21 z 33 závodů):
1. Vlhová 909
2. Gutová-Behramiová 847
3. Gisinová (Švýc.) 783
4. Goggiaová 740
5. Bassinová 715
6. Shiffrinová (USA) 615
...10. Ledecká 413,
48. Dubovská (ČR) 85

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články