Teplická průmyslovka získala ocenění v projektu Česko vesluje
Středeční setkání na průmyslové škole v Teplicích
Zajímavosti

Teplice – Střední průmyslová škola v Teplicích je letos poprvé mezi oceněnými subjekty v rámci Školní ligy projektu Česko vesluje. Ve středu 27. ledna převzali zástupci školy cenu v kategorii Střední škola s nejvyšším počtem bodů od Kamily Munčinské a Jitky Tollarové z Labe arény Ústeckého kraje.

Na neformálním setkání, které bylo variantou za neuskutečněné oficiální vyhlašování, se objevil také náměstek primátora Jiří Štábl. Teplickou průmyslovku zastupoval ředitel Jiří Nekuda, zástupkyně Jana Vachoušková, pedagogové Miroslav Říha a Vladimír Koudelka.

Vedení teplické průmyslovky organizuje úspěšnou sportovní akci Teplicko vesluje na SPŠ už čtvrtým rokem. Týmy, které se veslování zúčastní se pravidelně umisťují i na nejvyšších příčkách ve Finálové regatě. „Vloni získali naši studenti na finále v Račicích třetí místo a chlapci z prvního ročníku se dokonce umístili jako první,“ informovala k úspěchům školy Jana Vachoušková. Prostřednictvím akce Teplicko vesluje na SPŠ chtěla průmyslová škola původně intenzivněji vstoupit do povědomí veřejnosti. Záměr se podařil, a navíc si akce dokázala získat značné renomé. „Letos se veslování v Teplicích zúčastnila dokonce i posádka mistrů Evropy z Essenu, vítězů mezinárodní regaty v Mnichově a účastníků Mistrovství světa v Tokiu,“ zdůraznila Vachoušková.

3001prumkakz2

Jiří Štábl dostal od Labe arény tričko s logem akce

Účast zmíněné posádky na závodech v Teplicích přičítá zástupkyně ředitele velké náhodě. Na jeden z propagačních materiálů, kterým avizovala konání akce, použila snímek zmíněné posádky, aniž by tušila, o koho jde. Sportovci výzvu se svojí fotkou objevili, školu kontaktovali a nabídli účast na teplickém veslování. Dokonce se podle Vachouškové sami aktivně zapojili do soutěže.

Na středečním setkání se mimo jiné mluvilo na téma sportovní a zájmové aktivity v době pandemie. Jiří Štábl, který sám aktivně sportuje, nastínil současnou nelehkou situaci v oblasti aktivit dětí a mládeže. Účastníci diskuse se shodli v názoru, že stagnace, zaviněná pandemií, sport v obecné rovině poměrně značně oslabila. „Chystáme se pokračovat v pořádání sportovních akcí hned, jak to půjde. Obávám se ale značné vytíženosti pedagogů po ukončení aktuálních opatření,“ zmínila Vachoušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru