Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na jihu Čech silně sněží. Silničáři nasadili 120 sypačů

V jižních Čechách hustě sněží, silničáři mají v terénu 120 sypačů a traktorů. Nejvíc jich zasahuje na Šumavě. Silnice v kraji jsou sjízdné s maximální opatrností. V odpoledních hodinách policisté evidovali nehody se zraněním u obce Stachy nebo poblíž Jindřichova Hradce.

Sypače a traktory odklízejí sníh na silnicích I., II. a III. tříd. "Nejvíc práce mají na Šumavě a v oblasti Lipna. Hustě sněží na celém území kraje, údržbu přizpůsobujeme podle intenzity sněžení. Silnice jsou sjízdné s maximální opatrností," řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Pavla Pulcová.

Podle meteorologů budou sněhové přeháňky v jižních Čechách také v neděli. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus dvou do plus jednoho, na horách minus pět až minus dva. Na silnicích se mohou v neděli tvořit náledí a zmrazky.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský, Jihočeský kraj, Česko, Šumava, Jindřichův Hradec, Stachy, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech silně sněží. Silničáři nasadili 120 sypačů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.