Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

AC Milán vede Serii A o dva body před Interem, Juventus zdolal Sampdorii

AC Milán ve 20. kole italské ligy zvítězilo v Boloni 2:1 a v čele tabulky má dvoubodový náskok před městským rivalem Interem, který doma deklasoval nováčka Benevento 4:0. Třetí místo udržel AS Řím, jenž porazil Veronu 3:1. Mistrovský Juventus v Janově porazil Sampdorii 2:0, ale zůstal o bod čtvrtý. Po výhře sahali fotbalisté Fiorentiny, ovšem ve dvojnásobném oslabení nakonec o výhru na hřišti FC Turín přišli. Domácí vyrovnali dvě minuty před koncem a zápas skončil 1:1. Fotbalisté Lazia Řím zvítězili v Bergamu 3:1 a vystřídali svého nedělního soupeře na pátém místě tabulky. Čtvrtá je Neapol, jež vyhrála nad Parmou 2:0. Sassuolo zachránilo v nastaveném čase remízu s Cagliari a na výhru čeká už čtyři zápasy.

Utkání Boloňa - AC Milán
zdroj: ČTK/AP

Milánský tým v Boloni otevřel skóre ve 26. minutě. Zlatan Ibrahimovic sice z penalty nepřekonal brankáře Lukasze Skorupskiho, ale dorážející Ante Rebič nezaváhal. Na začátku druhého poločasu hosté zahrávali druhý pokutový kop, který tentokrát proměnil Franck Kessié.

Domácí náhradník Andrea Poli v 81. minutě skóroval proti bývalému týmu a utkání zdramatizoval. "Rossoneri" však těsný náskok udrželi a spravili si chuť po předchozích dvou soutěžních porážkách. AC dnes hodně podržel brankář Gianluigi Donnarumma.

Inter se ujal vedení v sedmé minutě po vlastním gólu Riccarda Improty, ale definitivně rozhodl až ve druhém dějství, kdy se proti Beneventu dvakrát trefil Romelu Lukaku a jednou jeho ofenzivní kolega Lautaro Martínez. Argentinský útočník utnul šestizápasové čekání na branku.

Juventusu ve 20. minutě zařídil vedení Federico Chiesa a zastoupil nejlepšího střelce Serie A Cristiana Ronalda, který proti Sampdorii zahodil několik šancí.

Domácí tlačili za vyrovnáním a v 81. minutě přišel na hřiště český záložník Jakub Jankto. Hráči "Staré dámy" ale už dobře rozehraný zápas nepustili a zásluhou střídajícího Aarona Ramseyho v nastavení přidali druhý gól.

Fiorentina neudržela vedení v Turíně

Hosty poslal do vedení v 67. minutě prvním gólem v sezoně francouzský záložník Franck Ribéry po narážečce s Giacomem Bonaventurou. V té době už hrál tým z Florencie o deseti bez vyloučeného Gaetana Castrovilliho.

O dalšího hráče Fiorentina přišla pět minut po Ribéryho brance, kdy dostal červenou kartu za úder hlavou soupeře Nikola Milenkovič.

Domácím se podařilo využít dvojnásobnou přesilovku v 88. minutě díky skluzu Andrey Belottiho. Turín se po třetí remíze za sebou posunul bod nad pásmo sestupu, Fiorentina je dvanáctá.

Lazio veze body z Bergama

Lazio otevřelo skóre duelu v Bergamu s Atalantou po dvou minutách a šesti sekundách, kdy se prosadil Adam Marušič. Útočník Ciro Immobile tentokrát gól nedal, pomohl však asistencí, když hlavičkou vysunul do úniku skórujícího Joaquína Correu. Za domácí snížil Mario Pašalič, čtvrtou ligovou výhru Lazia v řadě ale potvrdil Vedat Muriqi. 

Cagliari zamířilo za prvním bodem v tomto kalendářním roce v 75. minutě, kdy dal jedenáctou branku v sezoně Joao Pedro. Sassuolo ze závěrečného tlaku vytěžilo vyrovnání gólem Jérémieho Bogy. Cagliari se díky remíze bodově dotáhlo na nesestupové pozice, Sassuolo je v neúplné tabulce osmé.

Italská liga - 20. kolo:

FC Turín - Fiorentina 1:1 (88. Belotti - 67. Ribéry), Boloňa - AC Milán 1:2 (81. Poli - 26. Rebič, 55. Kessie z pen.), Sampdoria - Juventus 0:2 (20. Chiesa, 90.+1 Ramsey), Inter Milán - Benevento 4:0 (67. a 78. Lukaku, 57. Martínez, 7. vlastní Improta), Spezia - Udine 0:1 (52. De Paul z pen.), Bergamo - Lazio Řím 1:3 (79. Pašalič - 3. Marušič, 51. Correa, 82. Muriqi), Cagliari - Sassuolo 1:1 (75. Joao Pedro - 90.+4 Boga), Crotone - FC Janov 0:3 (24. a 51. Destro, 29. Czyborra), Neapol - Parma 2:0 (32. Elmas, 82. Politano), AS Řím - Hellas Verona 3:1 (20. Mancini, 22. Mchitarjan, 29. Mayoral - 62. Colley).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články