Dobročinná kampaň o duševním zdraví Melancholie

Foto: Aňa Jakš, Michal Králíček
Foto: Aňa Jakš, Michal Králíček

Lída Jakubův  je zakladatelkou a designérkou  umělecko-řemeslného projektu Thee…  zabývající se především ručním pletením a dalšími tradičními technikami. Svým umem se rozhodla podpořit organizaci – Nevypusť duši, která je aktivní na poli preventivní duševní hygieny  a destigmatizace duševních poruch. Pod značkou Thee.cz se svými spolupracovníky vytvořila limitovanou řadu ručně pletených čepic, které budou nabízeny na e-shopu značky. Výtěžek z prodeje čepic, spolu s vybranými penězi z veřejné sbírky https://www.donio.cz/, půjdou na podporu aktivit organizace https://nevypustdusi.cz/.

 

Čepice jsou prezentovány formou 5 portrétů. Oslovení portrétovaní budou představeni krátkou tématickou vizitkou. Zásadní bylo vytvořit produkt, který bude mít nejen reprezentativní charakter kampaně, ale také funkční hodnotu. Čepice byly ručně upleteny z jemné merino vlny v kombinaci s hedvábím a mohérem v pastelových barvách.

 

„Limitované edice, které vznikají po značkou Thee.cz rozvíjejí myšlenku slow fashion a strategii udržitelnosti. Snažíme se o vytvoření dialogu mezi tradicí a potřebami současné generace. Péče s jakou přistupujeme k vybraným materiálům, ale i výsledným produktům, je pro naši tvorbu stěžejní. Spojit naši značku s organizací, která ctí péči stejně jako my, byl naprosto přirozený krok. Co když se i obyčejná nit v mých rukou může stát nástrojem pomoci?“ dodává Lída Jakubův, designérka značky Thee…

 

Cílem kampaně je podpořit ty, kteří právě prožívají krizovou situaci nebo bojují s duševní chorobou, ale především se zaměřit na ty nejzranitelnější, děti. Kolik z nás se potýká s traumaty z dětství, kolik nezodpovězených otázek zůstalo hluboko v naší duši dítěte? Programy v organizaci Nevypusť duši jsou pořádány pro všechny, kteří potřebují pomoc, nejvíce se ale zaměřují na mladé lidi. Vycházejí z dat, která ukazují, že se 20 % náctiletých potýká s duševními obtížemi a 50 % chronických duševních onemocnění se poprvé projeví do 14 let. Rozvinutí či dokonce vzniku onemocnění může zabránit právě prevence, kterou na školách poskytují a to jak studentům, tak učitelům.

 

Pokud Vás spojení udržitelných produktů a prevence pro duševní zdraví oslovilo, budeme rádi za jakoukoliv formu podpory.

 

Fashion design a styling: Lída Jakubův / Thee…

Foto: Aňa Jakš, Michal Králíček

Grafika: Emma Ondrová

Comments

comments

Vyhledat