Nebýt Štaidla, možná by se Gott tak daleko nedostal, myslí si Michal David

Michal David

Podle Davidla by se Gott bez Štaidla tak daleko nedostal

Zpěvák Michal David označil Ladislava Štaidla, který zemřel v neděli ve věku 75 let, za všestranně schopného člověka. Nebýt jeho, možná by se Karel Gott nedostal tak daleko, uvedl ve speciálu televize CNN Prima NEWS věnovanému Štaidlově životu.

„Když jsem v roce 1988 odešel ze skupiny Kroky Františka Janečka, Štaidl si mě tak trochu vzal pod sebe. Byl férový chlap, který uměl svoje řemeslo. Prostě skvělý kapelník, producent i manažer,“ pochvaloval si Michal David.

Na dotaz, proč Štaidl v roce 1992 ukončil činnost v umělecké branži, David odpověděl: „Tenkrát jsem se ho na to ptal. Odpověděl mi, že je přepracovaný a už nechce mít se showbyznysem nic společného. Měl už své vlastní podnikatelské aktivity. Nechodil skoro ani na večerní akce, kde se hudebníci scházeli. Myslím, že už chtěl mít svůj klid.“

David na Štaidlovi také ocenil jeho manažerské schopnosti, které se mu mimo jiné hodily, když spolu s Karlem Gottem prorazili v Německu. „Nebýt Štaidla, možná by se Gott nedostal tak daleko. Zkrátka mezi nimi panovala skvělá symbióza,“ dodal David.

Štaidl zemřel 31. ledna, když prohrál boj s koronavirem. Do nemocnice byl převezen už 7. ledna. Tam ho umístili na oddělení ARO. Skladatelův stav se ale ani po několika dnech pod dozorem lékařů příliš nelepšil. I když nemoc nakrátko ustoupila, nabrala pak zase na obrátkách.

Tagy: