Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Real v deseti padl s Levante a předstihla ho Barcelona, vedoucí Atlético zvýšilo náskok

Devět zápasů a stop. Fotbalisté Realu Madrid překvapivě nestačili doma na Levante 1:2, jenže už od 9. minuty hráli v oslabení, když dostal červenou kartu Éder Militao. Před "Bílý balet" se tak dostala na druhé místo Barcelona, za níž dal v zápase s Bilbaem (2:1) gól s pořadovým číslem 650 Lionel Messi. Oba slavné týmy teď ztrácí deset bodů na vedoucí Atlético, které vyhrálo v Cádizu 4:2 a byla to už jeho osmá výhra v La Lize za sebou. Sevilla ve 21. kole zvítězila v Eibaru 2:0 a poskočila na třetí místo neúplné tabulky. Teprve druhou výhru v sezoně si v páteční předehrávce připsala Huesca na stadionu Valladolidu, ale zůstala na chvostu tabulky.

Obránce Realu Madrid Éder Militao viděl proti Levante červenou kartu
zdroj: Reuters autor: JAVIER BARBANCHO

Obránce Realu Militao v Madridu dostal červenou kartu po faulu na Sergia Leóna. Real se i v deseti prosadil, když ve 14. minutě Marco Asensio proměnil rychlý protiútok. Ještě do přestávky srovnal kapitán José Luis Morales střelou z voleje.

Po hodině hry Roger Martí z penalty nepřekonal brankáře Thibauta Courtoise, ale útočník Levante si spravil chuť v 78. minutě, kdy po rohu dokonal obrat. Valencijské mužstvo je na deváté příčce.

Se čtrnácti brankami ze šestnácti startů nejlepší střelec aktuálního ročníku La Ligy Suárez na stadionu Cádizu poprvé skóroval v 28. minutě, kdy z volného přímého kopu zakroutil míč přes zeď k tyči a Atlético vedlo. Po sedmi minutách odpověděl Negredo, který obstřelil brankáře Jana Oblaka. Do přestávky se trefil ještě hostující Saúl.

Gólová přestřelka pokračovala i po změně stran. Suárez proměnil penaltu. Snížení zařídil opět pětatřicetiletý Negredo, který se v dresu nováčka trefil v této sezoně i do sítě Barcelony. Dvě minuty před koncem pojistil výhru Atlética svou první trefou v ročníku kapitán Koke.

Barcelona se s Bilbaem utkala v lednu potřetí, nejprve při vítězné ligové dohrávce (3:2) a poté ve španělském Superpoháru, v němž triumfoval Athletic 3:2 v prodloužení. K posunu na druhé místo tabulky vykročila Barcelona po 20 minutách hry brankou Messiho, který z dvaceti metrů přesně zamířil do horního rohu branky a dal už 49. gól z přímého volného kopu v barvách klubu. Barcelona vedla do začátku druhé půle, než obránce Jordi Alba ve snaze odtlačit soupeře nabíhajícího na centr tečoval míč do vlastní branky.

Favorit nakonec zvládl přetavit tlak ve vítěznou branku. Čtvrt hodiny před koncem se trefil Antoine Griezmann, kterému se proti Bilbau střelecky daří, v kariéře mu dal už 11 branek. Katalánci v tomto kalendářním roce ještě neztratili ani bod, Baskové naopak z posledních čtyř ligových utkání dvakrát prohráli.

Jednatřicetiletý brankář Tomáš Vaclík se po téměř dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolena už zapojil do týmového tréninku, ale na sobotní zápas ještě nebyl nominován.

Sevillu poslal do vedení ve 28. minutě Lucas Ocampos proměněnou penaltou. Těsně před pauzou málem srovnal Kike García, který hlavičkoval do tyčky. V 55. minutě zvýšil Joan Jordán střelou zblízka po přihrávce střídajícího Aleixe Vidala. Hosté si připsali čtvrtou ligovou výhru z posledních pěti utkání.

Výsledky 21. kola španělské fotbalové ligy:

Valladolid - Huesca 1:3 (90.+3 Toni - 37., 50. a 57. Mir), Eibar - FC Sevilla 0:2 (28. Ocampos z pen., 55. Jordán), Real Madrid - Levante 1:2 (13. Asensio - 32. Morales, 78. Roger Martí), Valencie - Elche 1:0 (22. Wass), Villarreal - San Sebastian 1:1 (3. Parejo - 90.+3 Isak), Getafe - Alavés 0:0, Cádiz - Atlético Madrid 2:4 (35. a 71. Negredo - 28. a 50. z pen. Suárez, 44. Saúl, 88. Koke), Granada - Vigo 0:0, FC Barcelona - Bilbao 2:1 (20. Messi, 75. Griezmann - 49. vlastní Alba), Betis Sevilla - Pamplona 1:0 (80. Iglesias).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články