U obce Šebrov-Kateřina se v zatáčce srazila dodávka Ford Tranzit s osobákem. „Na vině byla rychlost, dechové zkoušky šoférů neprokázaly alkohol. Celková škoda se vyšplhala na půl milionu,“ podotkl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zachranáři po hrůzně vypadajícím střetu ošetřili čtyři osoby, všichni cestující naštěstí vyvázli s lehkým zraněním. „Pacienty jsme i tak po ošetření a poskytnutí lékařské péče převezli do zdravotnických zařízení v okolí,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Vrtulník odvolali

Jiná posádka záchranky zamířila ve stejnou dobu k 15 kilometrů vzdálené Jedovnici. Řidič osobního vozu tady podcenil námrazu, dostal smyk a narazil do svahu. Auto se pak přetočilo přes střechu. U dvoučlenné posídky stáli všichni svatí, skončilo to jen šokem, boulemi a odřeninami.

Na místo letěl i vrtulník, ale nakonec byl odvolán. Záchranáři ošetřili na místě dvě osoby, také s lehkými zraněními a předali je do péče lékařů v nemocnici,“ uvedla mluvčí Bothová.

„V současném proměnlivém zimním počasí stále platí, že opatrnost je na silnicích na prvním místě,“ poznamenal k oběma karambolům se šťastným koncem policista.

VIDEO: Hromadná nehoda na zasněžené D1 na Slovensku.

Video
Video se připravuje ...

Hromadná nehoda na slovenské D1: Na zasněženém úseku se srazilo 17 aut, dvě dodávky a autobus! TV JOJ