<

Last minute změny u Ocelářů: Posila do brankoviště i loučení

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři v den přestupové uzávěrky udělali ještě dvě změny v kádru. Z Litvínova získali do konce sezony brankáře Davida Honzíka, naopak jejich řady opustil kanadský útočník Taylor Leier. Třinecký klub o tom informoval na svých webových stránkách.

26letý Kanaďan se zkušenostmi z NHL zamířil k premiérovému angažmá v Evropě na začátku ledna. V Třinci podepsal měsíční smlouvu, kterou se tamní vedení rozhodlo neprodloužit.

„Taylorovi děkujeme za odvedenou práci. Je to kvalitní hokejista. Věřím, že spolu s agentem najdou vhodné angažmá a naplní svůj potenciál," říká sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Leier, který v minulé sezoně působil na farmě Buffala v Rochesteru, stihl za Oceláře odehrát deset utkání, ve kterých zaznamenal pět bodů za jednu trefu do černého a čtyři asistence.

Naopak kádr doplnil brankář David Honzík, jenž bude v třinecké organizaci hostovat do konce sezony z Litvínova – přidal se k Jakubu Štěpánkovi, Ondřeji Kacetlovi a Tomáši Suchánkovi.

Pod Javorovým reagovali na nemalé gólmanské ztráty z kraje roku. Do zámoří se vrátili Josef Kořenář s Nickem Malíkem, Ondřej Raszka zase do Polska, kde kývl na nabídku GKS Tychy.

„Navíc má mladý Tomáš Suchánek velkou naději na účast na MS osmnáctek. I z tohoto důvodu jsme na trhu hledali brankáře, který se připojí do naší organizace," objasňuje Jan Peterek.

27letý Honzík v této sezoně odchytal za Litvínov jen pět zápasů, naposledy chytal 4. prosince právě v Třinci. „Vrací se po zranění a jako každý brankář potřebuje hlavně chytat," dodává.

Honzík pomůže také partnerskému Frýdku-Místku, po sezoně se pak může vrátit k chemikům. „Jako klub na něj vlastníme opční právo na příští ročník," líčí generální ředitel Pavel Hynek.

Kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři:
David Honzík, Ondřej Kacetl, Tomáš Suchánek, Jakub Štěpánek.

Obránci:
Marian Adámek, Milan Doudera, Ralfs Freibergs, Martin Gernát, Filip Haman, Ondřej Hrachovský, Patrik Husák, Jan Jaroměřský, Tomáš Kundrátek, David Musil, Jan Zahradníček.

Útočníci:
Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Daniel Kurovský, Tomáš Marcinko, Rostislav Martynek, Jonáš Peterek, Michal Ramik, Jack Rodewald, Miloš Roman, Martin Růžička, Matěj Stránský, Ondřej Šedivý, Michael Špaček, Radek Veselý, Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz