V nominaci na mistrovství světa v biatlonu se objevili tři nováčci, Krupčík zůstal mimo hru

V nominaci českých biatlonistů na mistrovství světa v Pokljuce, jež začne příští středu 10. února, jsou tři nováčci. Vedle tradičních opor se ve Slovinsku představí Mikuláš Karlík, Milan Žemlička a Tereza Voborníková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Rybář

Trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Mužský tým na základě výsledků ve Světovém poháru tvoří medailisté z MS a ZOH Michal Krčmář s Ondřejem Moravcem a také Jakub Štvrtecký.

Úspěšný návrat po koronaviru. Biatlonista Krčmář získal na mistrovství Evropy stříbro ve stíhačce

Číst článek

Na mistrovství Evropy v Polsku si minulý týden vyjeli nominaci debutanti Karlík a Žemlička, jenž v této sezoně poprvé bodoval v SP. Tato pětice šampionát v Pokljuce zahájí, ale tým se ještě může v průběhu akce změnit.

„Vracejí se nám další závodníci po prodělaném covidu-19 nebo po karanténě. Budou startovat na IBU Cupu v Osrblí, který je paralelně s mistrovstvím světa, ale třeba štafeta se jede až ke konci šampionátu,“ uvedl na svazovém webu reprezentační trenér Ondřej Rybář. Tým by tak mohli doplnit Tomáš Mikyska, Tomáš Krupčík, Adam Václavík nebo Vítězslav Hornig.

Ženy

U žen byla situace jasnější, nominaci mělo jistou stabilní kvarteto ze Světového poháru Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Eva Puskarčíková. Doplnila je dvacetiletá Voborníková, jež v této sezoně bodovala v šesti ze sedmi závodů nižšího IBU Cupu.

„Terka je pátou nominovanou ženou, ale zatím neodjíždí na Pokljuku. Po evropském šampionátu bude mít trochu upravenou přípravu, která směřuje především k mistrovství světa juniorů,“ připomněl Rybář další z vrcholů sezony, který odstartuje šest dní po konci šampionátu dospělých.

Část české reprezentace odjela k přípravě do dějiště MS už v pondělí. Krčmář, který v pátek a v sobotu závodil na ME a získal stříbro ve stíhačce, se připojí v úterý. Karlík a Žemlička ve středu. Charvátová a Puskarčíková přicestují do Pokljuky z Itálie, kde zůstaly po posledním SP v Anterselvě.

Nominace českých biatlonistů na MS v Poklujce (10. až 21. února):

Muži: Mikuláš Karlík, Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Milan Žemlička.

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Tereza Voborníková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme