Mužská reprezentace bude spoléhat na Michala Krčmáře, který se po nemoci o víkendu výborně připomněl stříbrnou medailí na mistrovství Evropy v Dusznikách-Zdróji. Další místo patří ostřílenému Ondřeji Moravcovi. V Pokljuce bude závodit i Jakub Štvrtecký a také dva debutanti.

„Na mistrovství Evropy si vyjeli nominaci Mikuláš Karlík a Milan Žemlička,“ oznámil na svazovém webu reprezentační trenér Ondřej Rybář. Zařazení zmíněné dvojice odůvodnil solidními výkony v IBU Cupu i na ME v Polsku.

Michal Krčmář
Biatlonista Krčmář slaví. Ne ME vybojoval ve stíhacím závodě stříbro

Dále naznačil, že nominace se ještě může změnit. Důvodem je návrat závodníků po prodělaném covidu nebo z karantény. Jedná se o Tomáše Mikysku, Tomáše Krupčíka, Adama Václavíka a Vítězslava Horniga.

„Budou startovat na IBU Cupu v Osrblí, který se koná současně se šampionátem, ale třeba štafeta se jede až ke konci mistrovstvím světa,“ naznačil trenér.

Kvarteto žen

V ženách se zdá všechno jasnější. O účasti kvarteta Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Eva Puskarčíková nebylo pochyb, přičemž největší pozornost bude upřena na prvně jmenovanou. Nejlépe postavená Češka ve světovém poháru má ambice bojovat o nejvyšší příčky.

Pozici náhradnice si vyjela Tereza Voborníková. Dvacetiletá závodnice, která dokázala v této sezoně bodovat v šesti ze sedmi závodů IBU Cupu, však zatím do Slovinska nezamíří.

Tomáš Krupčík.
Oberhof, karanténa, Anterselva. Krupčík je zdravý, pomůže mu speciální pokoj?

„Po evropském šampionátu bude mít trochu upravenou přípravu, která směřuje především k mistrovství světa juniorů,“ vysvětluje Rybář další vrchol sezony, který odstartuje pouhých šest dní po šampionátu dospělých.

Ostatní Češi se do Pokljuky přesouvají v několika skupinách během tohoto týdne. Vrátí se ze šampionátu s medailí?