Topíte.cz přibírá zkušený tým Rewix Elektro a vstupuje na trh s fotovoltaikou. Jako první v ČR zkombinuje tepelná čerpadla se solárními panely a jedná o nabídce nové generace fotovoltaických tašek Tesla

Praha, 1. února 2021 – Platforma Topíte.cz, která propojuje tradiční řemeslo s novými technologiemi, rozšiřuje od začátku roku 2021 své řemeslnické služby o fotovoltaiku. Novinku v nabídce umožnilo spojení s jedenáctičlenným týmem Lucie Bedrníčkové z firmy Rewix Elektro, specialistou v oblasti fotovoltaických elektráren. Unikátní propojení firem jako první v ČR umožní kompletní instalaci výhodné kombinace tepelných čerpadel a solárních panelů jednou společností, což je další krok k udržitelné budoucnosti bez zbytečných zplodin. Topíte.cz svým klientům nabídne kromě návrhu a instalace fotovoltaických zařízení také profesionální poradenství ohledně dotací. Firma loni získala investici 80 milionů korun (3 miliony eur) od fondů Inven Capital a Enern, letos plánuje expanzi do zahraničí a buduje největší showroom a školicí centrum tepelných čerpadel v celé republice.

„Jedním ze základních cílů Topíte.cz je kompletní digitalizace řemesel. Zahrnutí fotovoltaických elektráren do našeho portfolia je dalším krokem k naplnění této vize. Velice nás proto těší, že můžeme ve svém týmu přivítat jedenáct zkušených lidí z firmy Rewix Elektro,“ komentuje rozšíření portfolia Daniel Helcl, CEO a zakladatel Topíte.cz.

„Jsem přesvědčená, že v digitalizaci řemesel leží jejich budoucnost. Nicméně tak komplexní systém, jakým disponuje Topíte.cz, bychom v Rewix vyvíjeli dlouze a náročně – proto jsme se rozhodli s firmou spojit své síly a dosáhnout tak unikátní kombinace nabídky, která je na trhu naprosto jedinečná,“ tvrdí Lucie Bedrníčková, která jedenáctičlenný tým Rewix Elektro vede. Lucie tak do Topíte.cz přináší roky praxe u koncových zákazníků i při vytváření fotovoltaických polí společně s klíčovými kontakty na všechny dodavatele. Novinkou bude také pomoc s dotacemi na využití sluneční energie, se kterými má tým bohaté zkušenosti. „Spojení s Topíte bude postupné a nenaruší žádné probíhající projekty, právě díky internímu systému Topíte se i naši současní zákazníci dočkají plně digitální řemeslnické služby, která je pro tuto firmu již standardem,“ dodává Bedrníčková.

Udržitelnost a spolupráce s Teslou

Spojení s firmou Rewix Elektro, která je jedničkou v oblasti služeb týkajících se fotovoltaických elektráren, přinese unikátní možnost nabízet klientům Topíte.cz kombinaci tepelných čerpadel a solárních panelů. „Laicky řečeno, díky tomuto spojení můžete úsporně topit i chladit zároveň. V létě solární panel ‚živí‘ tepelné čerpadlo, takže vaše klimatizace běží téměř zadarmo, a naopak v zimě je čerpadlo ‚přiživené‘ elektřinou ze solárního panelu. Je to užitečná kombinace, která v dlouhodobém horizontu uspoří spoustu nákladů a je jednoznačně udržitelná svou šetrností k planetě,“ vysvětluje Helcl.

V současnosti probíhají také klíčová jednání s americkým gigantem Tesla, která by mohla do Česka přinést fotovoltaické střešní tašky třetí generace. „Tesla vyvinula střešní krytinu, která v podstatě funguje jako solární panely. Právě třetí generace jejich výrobku je mnohem výkonnější než první dva modely a výkon začíná být srovnatelný s pořizovací cenou. Byli bychom rádi, kdybychom tuto inovaci mohli záhy přinést i do střední Evropy,“ objasňuje Bedrníčková.

Nové kanceláře, showroom, aplikace i služby pro zákazníky

Koncem loňského roku se firma Topíte.cz přestěhovala z kanceláří z pražské Chuchle na Zličín, kde může využít několikanásobně větší prostory. V nich startup buduje kromě firemního zázemí také takzvanou akademii Topíte.cz – speciální showroom tepelných čerpadel a plynových kotlů světových značek z nabídky Topíte.cz – která bude sloužit jednak k prezentaci zákazníkům, ale také jako školicí centrum pro montážní techniky, jak interní, tak externí. Zakladatel a CEO Topíte.cz Daniel Helcl přitom předpokládá, že půjde o největší český showroom tepelných čerpadel všech u nás známých světových značek.

Topíte.cz v loňském roce dosáhlo sedminásobného růstu v počtu instalací a čtyřapůlnásobku prodejů. Nyní posiluje týmy v rámci České republiky a začíná se připravovat také na expanzi do zahraničí. První zastávkou by přitom mělo být Polsko.

Více o Topíte.cz

Topíte.cz je topenářská firma, která jako první v Česku spojila poctivý přístup k tradičnímu řemeslu s moderními technologiemi. V roce 2018 ji založili dva zaběhnutí topenáři Karel Náprstek a Jiří Švéda spolu s Danielem Helclem, který zde dnes působí jako CEO. Už nyní je Topíte.cz největší topenářskou firmou v Česku se specializací na instalace a servis tepelných zdrojů, klimatizací a rekuperací, svým zákazníkům pomáhá také se získáváním dotací na vytápění. Firma od ledna 2021 nabízí také fotovoltaiku.
Propojením řemesla s moderními digitálními technologiemi zasazuje Topíte.cz topenářství do kontextu 21. století – novým i zkušeným topenářům vrací hrdost na obor, ve kterém působí, a zákazníkům umožňuje objednávat topenářské služby stejně snadno jako nákup s dovozem domů nebo odvoz na letiště.