2. února 2021 • 09:34

Obratu pomohla bitka. Pastrňák: Jako po srážce s vlakem, teď jeden chytnu

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozjížděl se pomalu, ale nakonec byl hlavní postavou zvratu Bruins ve Washingtonu. David Pastrňák s Bostonem prohrával v polovině zápasu na ledě Capitals 0:3, pak se dočkal první přesné rány a nezůstalo u jedné. „Měl jsem malé problémy, ale teď se cítím skvěle,“ prohlásil před cestou na souboj s Jakubem Voráčkem.



Skóre v Capital One Areně odšpuntoval Zdeno Chára. Legenda Bostonu pálila tvrdě a přesně od modré čáry. Problém pro Bruins je v tom, že obrovitý Slovák už pár týdnů obléká dres Washingtonu a překonal krajana Jaroslava Haláka. Navíc neuplynulo ani deset vteřin než Jakub Vrána připravil pozici Danielu Sprongovi. Když si oba po přestávce stejnou spolupráci zopakovali, vedli Capitals v polovině zápasu 3:0.

Až pak se prosadil David Pastrňák. Konečně. První zápasy sezony musel po operaci vynechat. Ještě pořád se nemůže hýbat tak bezproblémově, jak by chtěl. V sobotu při návratu na led bodoval jednou asistencí, teď rovnou dvěma góly do sítě Vítka Vaněčka.

„Měl jsem trošku problémy, hodně jsem míjel branku, takže je samozřejmě skvěle, že jsem se konečně trefil,“ prohlásil po svém druhém zápase.

Na velkém obratu z 0:3 na 5:3 měl zásluhu i muž, který vůbec nebodoval. Mladík Trent Frederic se chvíli po druhém Pastrňákově gólu serval se zlým mužem Washingtonu, vyšším a těžším Tomem Wilsonem. A nabudil spoluhráče tak, že když se vracel, už bylo srovnáno.

„Freddy na tom má velkou zásluhu. Boj s Wilsonem vzbudil velkou pozornost na střídačce, opravdu hodně nás podpořil,“ chválil 22letého hráče třetí lajny trenér Bruce Cassidy. „Na trestné  jsem skákal jako malé dítě, když jsme vyrovnali, měl jsem opravdu dobrý výhled,“ smál se mladík.

A chválila ho i hlavní hvězda zápasu: „Odvedl neuvěřitelnou práci, on je velkým důvodem, proč jsme dnes vyhráli,“ prohlásil David Pastrňák.

Boston teď má den volna, než se vydá na druhou část čtyřzápasového tripu. Nejen pro „Pastu“ to je vítaná příležitost si trochu oddychnout.“

„V neděli ráno po prvním zápase jsem se cítil, jakoby mě trefil vlak, teď musíme chytit ten do Philly,“ dodal na tiskovce. Do Pensylvánie to po kolejích trvá zhruba dvě hodiny. Boston tam čekají dva zápasy proti Flyers v čele s Jakubem Voráčkem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud