Zlín vyřešil trable v brankovišti, pomůžou mu gólmani z Přerova

Foto: David Peška, beranizlin.cz

2. února 2021, 11:35

Adam Bagar

Berani jen krátce před přestupovou uzávěrkou dopsali na soupisku dva brankáře z prvoligového Přerova, zlínský dres mohou obléknout mladíci Martin Holík a Michal Postava.

Klub musel reagovat na situaci v brankovišti. První gólman Libor Kašík si totiž v pátek na Hané obnovil poranění třísel, dvojka Daniel Huf zase odstoupil z nedělního utkání proti Spartě s blíž nespecifikovaným zraněním v dolní části těla.

Mezi tyče musel debutant Michal Kořének, který zanechal dobrý dojem – za necelých padesát minut dostal dva góly a chytil 21 střel aktuálního lídra tabulky. „Když dostanu další šanci, budu za ni moc rád,“ řekl bezprostředně po zápase.

20letý gólman se dočká hned v úterním 42. kole na ledě Mountfieldu. „Obstál se ctí a dokázal, že do týmu patří. Musí to být pro něho povzbuzení. V Hradci Králové to bude na něm,“ řekl pro server iDnes.cz hlavní trenér Robert Svoboda.

Kořénkovi bude krýt záda jeden z dvojice přerovských gólmanů. Spřátelený prvoligový klub před uzávěrkou přestupů uvolnil pro zlínské potřeby Martina Holíka a Michala Postavu, kteří ale s nejvyšší soutěží zatím nemají žádné zkušenosti.

21letý Holík po dvou sezonách ve druhé lize v létě posílil Zubry, za které odchytal šest zápasů. O tři roky mladší Postava má na kontě dokonce jen dva prvoligové starty, v aktuálním ročníku jediný, v němž za 45 minut nedostal ani gól.

Zranění Hufa by nemělo být dlouhodobé

Zlín se upíná k blížící se reprezentační přestávce a věří, že by se Huf mohl brzy vrátit. „Zranění Hufína by nemělo být dlouhodobé. Je to mladý kluk, rychle se mu to zahojí. Věříme, že bude brzy zase chytat,“ přeje si na závěr Svoboda.

Aktuální soupiska PSG Berani Zlín

Brankáři:
Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének, Martin Holík, Michal Postava

Obránci:
Tomáš Žižka, David Nosek, Dalibor Řezníček, Jakub Ferenc, Daniel Gazda, Martin Novotný, Matyáš Hamrlík, Jan Dluhoš, Jiří Suhrada. 

Útočníci:
Antonín Honejsek, Bedřich Köhler, Tomáš Fořt, Pavel Kubiš, Zdeněk Okál, Jan Dufek, Jakub Šlahař, Jiří Ondráček, Jakub Herman, Štěpán Fryšara, Pavel Sedláček, Jiří Karafiát, Jan Václavek, Vojtěch Dobiáš, Matěj Sebera, Jiří Goiš, Roman Pšurný, Jakub Svoboda, Darek Hejcman, Lukáš Vopelka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz