Hlavní obsah

Nymburk bude hrát v LM se Zaragozou, Bambergem a Sassari

Mies/Praha

Basketbalisté Nymburka budou hrát v osmifinálové fázi Ligy mistrů se španělskou Zaragozou, německým Bambergem a italským celkem Dinamo Sassari. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Mezinárodní basketbalové federace (FIBA) ve švýcarském Miesu. Dva nejlepší celky ze skupiny L postoupí po duelech každého s každým systémem doma a venku do závěrečného Final 8, které se bude hrát od 6. do 9. května.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Nymburku po skončení zápasu s Dijonem.

Článek

V Zaragoze působil do této sezony český rozehrávač Vít Krejčí, jehož ale vyřadila ze hry zářijová operace kolena. Minulý týden se talentovaný reprezentant zařadil při rekonvalescenci na soupisku celku Oklahoma City Blue hrajícího G-League. Ten je záložním týmem Oklahoma City Thunder, který si Krejčího vybral v listopadu na 37. pozici draftu NBA.

Osmifinálové boje začnou 3. března a hrát se bude každý týden do poloviny dubna. Nymburk bude hrát o druhý postup do Final Eight za sebou. V minulém ročníku, který se dohrával až na začátku října, tým trenéra Orena Amiela vypadl v aténské "bublině" ve čtvrtfinále s domácím AEK.

S Bambergem hrál Nymburk v Lize mistrů v minulých dvou sezonách v základní skupině a po prohrách z ročníku 2018/19 poslední dva souboje zvládl úspěšně. Se Sassari hrál šestnáctinásobný český šampion v sezoně 2017/18 s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Zaragozu v soutěži potká premiérově.

Středočeši v této sezoně ve čtyřčlenné základní skupině B skončili druzí za tureckým celkem Tofas Bursa a byli nasazeni jako ostatních sedm celků ze stejné pozice do druhého koše. Při losu mohli dostat jen jednoho z nich a bylo jím Sassari, zbylí soupeři jsou z prvního koše určeného pro vítěze základních skupin.

Los osmifinálových skupin basketbalové Ligy mistrů:
Skupina I:
Bursa
Hapoel Cholon
Brindisi
Karsiyaka
Skupina J:
Burgos
Tenerife
VEF Riga
Igokea
Skupina K:
Türk Telekom
Štrasburk
AEK Atény
Nižnij Novgorod.
Skupina L:
Zaragoza
Bamberg
Nymburk
Sassari

Reklama

Související témata: