2. února 2021 • 19:43

Nadávky o komunistech, pak v akci pěsti. Rangers se zbavují potížisty

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rázný konec po bizarním incidentu. Zadáka Tonyho DeAngela už v dresu Rangers neuvidíte, klubem byl nejprve umístěn na listinu nechráněných hráčů a následně nabídnut k výměně. Proč se na Manhattanu zbavují čtvrtého nejproduktivnějšího obránce minulé sezony? Důvod je pragmatický, na tréninku údajně nevytvářel zrovna pohodové prostředí a vše vyústilo až v rány pěstí.



Mělo jít o hráče, který bude pevnou součástí přestavby Rangers. A možná i jednou z hlavních tváří. Tony DeAngelo v minulé sezoně zářil, v 68 utkáních zaznamenal v dresu podprůměrného klubu zmítajícího se rebuildem 53 bodů, což znamenalo celkovou čtvrtou příčku v tabulce produktivity mezi všemi beky. Lásce je ale konec. Newyorský klub po incidentu, který odmítl blíže specifikovat, neomylně ukázal 25letému Američanovi dveře. Tady končíš! 

Pojďme trochu do hloubky, co se přesně stalo? Ačkoliv se oficiálního potvrzení veřejnost zřejmě nikdy nedočká, je celkem jisté, že po prohraném domácím zápase s Pittsburghem nepanovala na následujícím tréninku zrovna přátelská atmosféra.

Rangers padli s Penguins v prodloužení 4:5 a k rozhodujícímu gólu Sidneyho Crosbyho se přimotali zadák Tony DeAngelo s gólmanem Alexandarem Georgievem. Oba nesli na soupeřově trefě podíl, ovšem právě obránce se frustraci rozhodl ventilovat.

Tony DeAngelo už si v dresu New York Rangers nezahraje
Tony DeAngelo už si v dresu New York Rangers nezahraje

Maskovanému spoluhráči údajně během společného ledu chybu dával za vinu, při vzrušené debatě nazval bulharsko-ruského gólmana „komoušem“. To už se ale Georgiev neudržel a vystartoval. Teprve 24letého brankáře se přijel zastat alternující kapitán Chris Kreider, který patří k služebně vůbec nejstarším hráčům kádru. Dál už si asi vyústění zápletky umíte představit, došlo i na pěsti. 

Kabina se jednoznačně postavila za Georgieva a vedení se rozhodlo okamžitě situaci řešit. Produktivního beka umístilo na waiver list (listinu nechráněných hráčů), jelikož si ho však žádný z týmů za 24 hodin nestáhl, zůstal v systému Rangers jako hráč taxi squad – zdravý náhradník. Z klubu následně přišla další jasná zpráva, generální manažer Jeff Gorton hodlá DeAngela trejdovat. „Odehrál u nás poslední zápas," přiznal na tiskové konferenci. 

Rangers o dva dny později Penguins porazili 3:1 a ani jeden z hlavních aktérů incidentu se na ledě neobjevil. Georgiev však seděl na střídačce, aby kryl záda gólmanskému parťáku Igoru Šesťorkinovi. Roztržka samozřejmě brzdí snahu manhattanského klubu DeAngela vytrejdovat.

Případní zájemci totiž vnímají obchod jako vysoce riskantní. Každý si dobře rozmyslí, zda přivést do kabiny borce, kvůli kterému by mohli později řešit problémy. Rangers to přesto mají jasně dané: 25letého beka se chtějí zbavit stůj co stůj.

Může se zdát, že jde o radikální reakci na rozmíšku mezi spoluhráči. V kolektivním sportu to občas i mezi spoluhráči zaskřípe, navíc se nikdo nechce zadarmo zbavovat tak produktivního hráče. Jenže podle newyorského kouče Davida Quinna nebyl výstřelek jediným excesem. „Nejde o jedinou věc, opravdu ne."

Výrazné ochladnutí vztahu mezi klubem a obráncem připustil i GM Gorton. Na tiskové konferenci prozradil, že měl s DeAngelem spor už před sezonou. „Bylo mu řečeno, že v úvodních utkáních nebude hrát. Tony se přes to nedokázal přenést. Mluvil jsem s ním a upozornil ho, že jakmile se jeho jméno objeví v čemkoliv dalším, budeme se muset posunout," vysvětloval generální manažer. Finito, trpělivost je u konce.

DeAngelo vyčkává na trejd doma, k týmu se do té doby ani nepřiblíží. A bude zajímavé sledovat, kdo po něm sáhne. Jde sice o perspektivního zadáka, jenž je směrem do ofenzivy těžko zastavitelný, ovšem s notně pošramocenou reputací.

Ještě před posledním incidentem se pouštěl i do politických debat a své názory hojně prezentoval na sociálních sítích, což se přitom NHL snaží maximálně tlumit. Jako zarytý podporovatel Donalda Trumpa si následně ze „solidarity" zrušil účet na Twitteru v reakci na postup poskytovale sítě, který zablokoval bývalému prezidentovi Spojených států osobní profil.

„Žádná další šance, musím dostát svému slovu," potvrdil Gorton, jjenž se teď snaží urychleně sehnat zájemce o DeAngelovy služby. Vzhledem ke smlouvě znějící na pět milionů dolarů ročně ale nepůjde o jednoduchý úkol. Bez ohledu na další okolnosti...

New York Rangers Vše o klubu ZDE

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 33 72 105 56 21 20 200
2. Leon Draisaitl 31 53 84 56 26 24 167
3. Brad Marchand 29 40 69 53 27 46 143
4. Mitchell Marner 20 47 67 55 22 20 156
5. Auston Matthews 41 25 66 52 22 10 223
6. Mikko Rantanen 30 36 66 52 31 34 177
7. Patrick Kane 15 51 66 56 -5 14 187
8. Nathan MacKinnon 20 45 65 48 22 35 204
9. Mark Scheifele 21 42 63 56 -1 12 127
10. Sidney Crosby 24 38 62 55 10 26 159

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud