Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vrah uškrtil dívku (†16) a nechal ji ležet na schodech: Klíčový svědek dostal za informace milion!

Případ uzavřen po šestnácti letech: Vrah dívku uškrtil a nechal na schodišti
Případ uzavřen po šestnácti letech: Vrah dívku uškrtil a nechal na schodišti  (Autor: Policie Waterbury)
Autor: jžk - 
2. února 2021
20:41

Willie Robinson (52) z Connecticutu byl po šestnácti letech zatčen a obviněn z vraždy Jessicy Keyworthové (†16). Ta byla v červnu 2004 nalezena mrtvá na schodišti obytného domu ve Waterbury.

Dvaapadesátiletý muž z Waterbury byl v pátek 29. ledna zatčen za vraždu Jessicy Keyworhové, která se udála už před 16 lety! Úřady nebylo specifikováno, jaké stopy vedly k usvědčení Robinsona, podle policejního prezidenta Waterbury byla součástí vyšetřování forenzní věda a technologie rozpoznávání DNA.

Jsme velice rádi, že se případ z části konečně uzavřel a rodina dívky se dočká spravedlnosti,“ řekl šéf policie Fernando Spagnolo pro noviny Republican-American. „Stalo se tak i díky velké vytrvalosti detektivů zapojených do tohoto případu,“ dodal. Robinson byl obviněn a vzat do vazby s kaucí 2 milionů dolarů (asi 43 mil. kč) v pondělí 1. února poté, co byl identifikován jako podezřelý.

Keyworthová, která studovala na škole Job Corps v Massachusetts, mířila do Connecticutu navštívit přátele a příbuzné, když byla zavražděna. Náctiletá jela vlakem z Bridgeportu do Waterbury, kde vystoupila 30. května 2004. Podle policie byla o několik dní později nalezena mrtvá v suterénu na schodišti za obytnou budovou na Pearl Street. Pitva později odhalila, že byla uškrcena a soudní lékař rozhodl o její smrti jako o vraždě.

Robinsonův právník je však přesvědčen, že je jeho klient nenásilný a uvedl, že se k vraždě nezletilé nepřiznal. „Lidé by neměli dělat závěry na základě zatčení. Svůj soudní proces si bezesporu zaslouží,“ uvedl pro Republican-American. Za informaci vedoucí k jeho dopadení vyplatila policie informátorovi 50 tisíc dolarů, tj. v přepočtu více než milion korun. 

Mladé ženy se v dějinách stávaly oběťmi násilí často. 14. července 1974 se dvě dívky nevrátily z koupání u jezera nedaleko amerického Seattlu. Nebyly však jediné, dostaly číslo 7 a 8. Tolik dívek v okolí totiž záhadně zmizelo. Po nalezení ostatků jejich těl nebylo pochyb o tom, že v oblasti řádí sériový vrah. 

krapotkin ( 2. února 2021 23:39 )

Určitě člen rasistického hnutí BLM.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání