Pane Hamáčku, politik by neměl být směšný. Reakce z ODS na varování před koalicí s Babišem

02.02.2021 23:10

Místopředseda ODS Martin Kupka vyvrací slova šéfa sociální demokracie Jana Hamáčka, který prohlásil, že je třeba dát si pozor na možnou koalici ODS a hnutí ANO. „Je dobře, když mají politici smysl pro humor, ale neměli by být směšní,“ vysmál se Kupka Hamáčkovi, který je ve vládě s hnutím ANO přes sedm let. Jako dobrý start také Kupka označil nový volební průzkum, podle kterého by koalice SPOLU získala přes 18 % hlasů.

Pane Hamáčku, politik by neměl být směšný. Reakce z ODS na varování před koalicí s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka za ODS

„Pokud Česká republika bude směřovat k vládě ANO a ODS, tak budu v našem potenciálním společném projektu navrhovat, abychom se veřejně zavázali, že taková vláda nevznikne za žádných okolností s naší podporou,“ překvapil Hamáček na sjezdu Strany zelených.

„Je dobře, když mají politici smysl pro humor, ale neměli by být směšní. Když sociální demokracie sedm let spolupracuje s hnutím ANO v koalici a teď varuje před koalicí hnutí ANO s ODS, tak to působí nedůvěryhodně a směšně,“ reagoval Kupka s tím, že spolupráce s ANO je zcela vyloučená.

Podle nejnovějšího volebního průzkumu společnosti Median by mohla koalice SPOLU, složená z ODS, KDU-ČSL a TOP 09, získat 18,5 % voličských hlasů. To by pro koalici znamenalo třetí místo za hnutím ANO a koalicí Pirátů a Starostů.

Podle Kupky bude ale výsledek určitě lepší. „V případě ODS to byly vždy průzkumy, které výrazně podhodnocovaly reálný volební výsledek, a troufám si tvrdit, že ty preference porostou tak, jak se bude dařit seznamovat veřejnost s tím, co chceme v těch následujících volbách lidem v České republice nabídnout,“ řekl Kupka podle informací serveru Echo24.cz. „Je to ale dobrý start,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…