Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Moyes: Podepsat Součka bylo vynikající rozhodnutí. Pořád se navíc může zlepšovat

Trenér David Moyes opět vyzdvihl Tomáše Součka, který v Premier League pomohl gólem West Hamu k výhře 3:1 na hřišti Aston Villy. Český defenzivní záložník podle něj předvedl velmi dobrý výkon a kouč zároveň vyjádřil radost z toho, že klub takového hráče vloni angažoval.

Tomáš Souček se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Peter Byrne

Pětadvacetiletý Souček otevřel skóre ve Villa Parku v 51. minutě, kdy si naběhl za obranu a křížnou střelou na zadní tyč překonal domácího brankáře Emiliana Martíneze.

Rodák z Havlíčkova Brodu je s osmi góly nejen nejlepším střelcem londýnského týmu v Premier League, ale současně i v celé soutěži mezi záložníky, pokud se nepočítají branky z penalt.

"Předvedl skvělé zakončení. Na konci měl trochu smůlu v další šanci, která se točila kolem břevna. Ale podepsat ho bylo vynikající rozhodnutí. Vzhledem k tomu, kde jsme a co jsme potřebovali, za nás hraje skvěle celý rok, co je tady," řekl Moyes.

"Doufejme, že tomu tak bude i v dalších třech nebo čtyřech letech. Je pořád mladý a může se zlepšovat, ale proti Aston Ville hrál velmi dobře," uvedl sedmapadesátiletý Skot.

Debut za West Ham, v jehož dresu odehrál celé utkání i obránce Vladimír Coufal, ozdobil dvěma góly záložník Jesse Lingard, který přišel na hostování z Manchesteru United.

"Je to pro něj parádní začátek stejně jako pro nás. Když vidíte, že přijdou noví hráči, kteří se okamžitě prosadí a pomůžou týmu, to dodá obrovské sebevědomí," prohlásil Moyes.

"Kladiváři" napravili porážku 1:3 s mistrovským Liverpoolem z minulého kola a jsou pátí. "Dokonale jsme se otřepali. Proti Liverpoolu jsme nehráli dobře, což jsme si uvědomovali. Pokud o nás ale někdo pochyboval, potom proti tak dobrému mužstvu, jakým je Aston Villa, jsme odpověděli," konstatoval někdejší kouč Evertonu, Manchesteru United či Sunderlandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články