‚Podepsat ho bylo vynikající rozhodnutí.‘ Trenér West Hamu znovu chválí Součka, zářila i nová posila

Trenér fotbalistů West Hamu David Moyes znovu chválil Tomáše Součka za středeční výkon proti Aston Ville. Český reprezentant pomohl „Kladivářům“ gólem k výhře 3:1 na hřišti soupeře a kouč po zápase prohlásil, že přivést pětadvacetiletého záložníka bylo vynikající rozhodnutí. Skvělým výkonem se prezentoval i obránce Vladimír Coufal, který podle mohých fanoušků v zápase doslova „vymazal“ ze hřiště domácího Jacka Grealishe.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Tomáš Souček | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Souček otevřel skóre ve Villa Parku v 51. minutě, kdy si naběhl za obranu a křížnou střelou na zadní tyč překonal domácího brankáře Emiliana Martíneze.

Rodák z Havlíčkova Brodu je s osmi góly nejen nejlepším střelcem londýnského týmu v Premier League, ale současně i v celé soutěži mezi záložníky, pokud se nepočítají branky z penalt.

„Předvedl skvělé zakončení. Na konci měl trochu smůlu v další šanci, která se točila kolem břevna. Ale podepsat ho bylo vynikající rozhodnutí. Vzhledem k tomu, kde jsme a co jsme potřebovali, za nás hraje skvěle celý rok, co je tady,“ řekl Moyes v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Doufejme, že tomu tak bude i v dalších třech nebo čtyřech letech. Je pořád mladý a může se zlepšovat, ale proti Aston Ville hrál velmi dobře,“ uvedl sedmapadesátiletý Skot.

Zářila nová posila

Debut za West Ham, v jehož dresu odehrál celé utkání i obránce Vladimír Coufal, ozdobil dvěma góly záložník Jesse Lingard, který přišel na hostování z Manchesteru United.

„Je to pro něj parádní začátek stejně jako pro nás. Když vidíte, že přijdou noví hráči, kteří se okamžitě prosadí a pomůžou týmu, to dodá obrovské sebevědomí,“ prohlásil Moyes.

To Coufal měl v zápase hodně práce s rychlíkem Grealishem, jehož nebezpečné ofenzivní schopnosti však dokázal český obránce úspěšně eliminovat.

West Ham napravil porážku 1:3 s mistrovským Liverpoolem z minulého kola a aktuálně je pátý.

„Dokonale jsme se otřepali. Proti Liverpoolu jsme nehráli dobře, což jsme si uvědomovali. Pokud o nás ale někdo pochyboval, potom proti tak dobrému mužstvu, jakým je Aston Villa, jsme odpověděli,“ konstatoval někdejší kouč Evertonu, Manchesteru United či Sunderlandu.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme