Equalizer: akční seriál se vrací, hlavní postavu převezme Queen Latifah

Film Equalizer z roku 2014 s Denzelem Washingtonem se setkal s velkým úspěchem, a tak ho logicky následovalo pokračování s názvem Equalizer 2. I druhý film přes lehce nižší kvalitu slušně vydělal. „Trojka“ se však zatím nenatáčí, zda bude, to uvidíme. Co však určitě přichází, tak seriál pod stejným názvem.

Ač hlavní postavu proslavil Denzel Washington, na počátku byl americký seriál vysílaný v letech 1985 až 1988 na CBS. Roberta McCalla si tehdy zahrál britský herec Edward Woodward. Děj seriálu byl jednoduchý - tajný agent ve výslužbě na stará kolena pomáhá lidem v nouzi jako soukromý detektiv. Jeho život nestojí za moc, je rozvedený, má syna, ale špatné věci, které v minulosti dělal se snaží nyní odčinit právě pomocí druhým. Film více méně vše převzal (až na syna). Nyní se seriál vrací, na americké CBS má premiéru 7. února 2021. 

equalizer-02.jpg
V původním seriálu Equalizer hrál postavu Roberta McCalla
britský herec Edward Woodward

Nová verze opět na CBS přichází s drobnou změnou. Hlavní postava se bude jmenovat Robyn McCall a zahraje si ji herečka Queen Latifah. Tato zpěvačka, spisovatelka a moderátorka zároveň seriál produkuje. 

Děj nového seriálu Equalizer jinak dopovídá tomu původnímu – rozvedená matka s tajemnou minulostí využívá svých mimořádných schopnosti, které získala během dlouhé kariéry, aby nyní pomáhala těm, co se dostali do nesnází. Nechybí samozřejmě dcera, s kterou si moc nerozumí. 

equalizer-2_image.jpg
Denzel Washington jako Equalizer ve stejnojmenném filmu

Otázkou trochu je, zda se seriál zaujme a jestli herečka dokáže diváky přesvědčit, že je bývalý chladnokrevný, nekompromisní zabiják, který nyní koná dobro. Denzel Washington byl ve své roli velmi přesvědčivý a nikoho nenechal na pochybách, že si s ním není radno zahrávat. No, uvidíme. Seriál se zatím do Evropy nechystá, ale zájemci o shlédnutí si vždy cestičku najdou. 

Určitě si přečtěte

Články odjinud