S posilami Vrba na Rosického nijak netlačí: Rozhodně jsem nepřišel s požadavkem, že chci pět nových hráčů

S posilami Vrba na Rosického nijak netlačí: Rozhodně jsem nepřišel s požadavkem, že chci pět nových hráčů

Pavel Vrba má za sebou ve Spartě první tréninkovou jednotku na Strahově. Dosavadní asistenty Michala Šmardu a Davida Bičíka, jenž se přesunuje k béčku, nahradili Zdeněk Bečka a Martin Ticháček, kteří s přerovským rodákem spolupracují dlouhodobě a byli s ním také v Ludogorci Razgrad.

Pokud jde o jednání, ty netrvaly dny, nýbrž hodiny a první kontakt se zrodil jen osmačtyřicet hodin zpět. Sparťanská nabídka ho zaujala po sportovní stránce nejvíc. "V posledních dnech jsem dostal ještě jednu nabídku, ale to už bylo v době, kdy jsem byl domluvený se Spartou. Rozhodl jsem se pro tenhle klub, a když už teď zevnitř vidím, jak funguje, jsem přesvědčený, že to bylo správné rozhodnutí. S Tomášem Rosickým jsme se bavili už několikrát, všichni víme, jaké jsou čí kompetence. Tomáš odpovídá za celý klub i za mě, já zodpovídám za hru A-týmu," přednesl na webu sparta.cz sedmapadesátiletý odborník.

Na tréninku už cvičil věci, které hodlá praktikovat a věří, že to bude znát již v nadcházejících zápasech. V týmu je podle něj spousta zkušených borců, kteří už mají něco za sebou, takže by to problém být neměl. Jak se dívá na Bořka Dočkala, který měl mít neshody s Václavem Kotalem? "Bořek je pro tým hodně důležitý. Na druhou stranu je ale jasné, že ve Spartě nikdo nemá takové místo, aby se řeklo, že bude automaticky hrát. Mluvil jsem s ním a věřím, že pro naši hru bude důležitý," pokračoval bývalý stratég Viktorie, Žiliny či Anži Machačkala, jenž se věnuje trenérskému řemeslu sedmadvacátým rokem.

Trend s nasazováním mladé krve by utichnout neměl. "Není důvod, aby ve Spartě nehráli. Prokázali svou kvalitu, kterou nesporně mají. Každý tým ale potřebuje výsledky, nemůže to být jen o tom, že budeme stavět mladé hráče. Pokud prostě hráč prokáže kvalitu, bude hrát. Není to o věku, pokud bude osmnáct a bude kvalitní, bude nastupovat. Mladé hráče v kádru máme velice kvalitní," přednesl na sparta.cz Vrba, podle něhož jsou podmínky na Strahově na vysoké úrovni a hned při prvním tréninku hráči prokázali, proč ve Spartě jsou.

Přestupové okno se na české půdě zavírá až v pondělí. Bude ještě po řediteli Rosickém požadovat nějaké urgentní posílení? "Na klub v tomhle směru nijak netlačím. Bylo by to vhodné jen v případě, že bychom byli přesvědčení, že je k dispozici někdo, kdo okamžitě zlepší náš kádr. Pokud to tak nebude, šel bych spíš cestou poznávání kádru, ten je tu kvalitní a zaměřili bychom se na letní přestupní termín. Podívejte, jsem tady první den, rozhodně jsem nepřišel s požadavkem, že chci pět nových hráčů," uzavřel na sparta.cz Vrba, který v letech 2014 - 2016 vedl český národní tým.

Může Vrba, bez Berbra ve VIPu, pomoci Spartě? Zlomí odpor fandů? Nebo dopadne jako Straka ve Slavii?

Zdroj: sparta.cz