Britské Eastern Airways budou létat na Gibraltar

04.02.2021 - Evropa



Letecká společnost Eastern Airways oznámila otevření dvou nových sezónních linek z Velké Británie na Gibraltar. Od 24. května bude tato britská aerolinie létat ze Southamptonu a od 28. května z Birminghamu na Gibraltar. Obě linky budou provozovány dvakrát týdně letounem Embraer 190.

Embraer 170 Eastern Airways přistává na letišti Sumburgh na Shetlandských ostrovech (foto: Ronnie Robertson/Wikimedia Commons)

Zatímco Southampton bude mít pravidelné letecké spojení s Gibraltarem poprvé, Birmingham jej opět získá po čtyřleté přestávce. V minulosti létala mezi Birminghamem a Gibraltarem letecká společnost Monarch Airlines.

Eastern Airways založené v roce 1997 se dosud zaměřovaly zejména na provoz vnitrostátních linek po Velké Británii. V minulých letech však společnost létala také do Francie (Paříž-Orly, Rodez) a Itálie (Miláno-Malpensa) a Irska (Dublin). Vloni v létě pak aerolinie provozovala sezónní linku do Alicante. Letos plánují Eastern Airways návrat do Francie a Irska, když otevřou dříve oznámené linky ze Southamptonu do Nantes, Rennes a Dublinu.

Flotila Eastern Airways se skládá ze dvou ATR 72-600, osmi BAe Jetstream 41, dvou Embraerů 145 a jednoho E170. Společnost plánuje převzetí jednoho letounu Embraer 190.

Témata