Veselý v Melbourne snadno přehrál Berankise, následné čtvrtfinále po prvním setu vzdal

5. 2. 2021, 05:57
Aktuality 4
ATP MELBOURNE 2 - Jiří Veselý včera na generálce v Melbourne odvrátil dva mečboly nasazeného Caspera Ruuda a v dnešním osmifinále bez ztráty podání přehrál Ričardase Berankise. Nejlepší Čech v žebříčku na turnajích ATP v hlavní soutěži porazil tři soupeře po sobě poprvé od loňského února, kdy v Puné získal titul. První semifinále od loňského triumfu na indické půdě ale nevybojoval, když po prvním setu vzdal Félixi Augeru-Aliassimemu.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na generálce v Melbourne prožívá jeden z nejlepších turnajů za poslední roky. Nejlepší Čech v žebříčku na úvod porazil Frederica Ferreiru Silvu, včera po dvou odvrácených mečbolech slavil proti Casperovi Ruudovi svůj první skalp hráče Top 30 od Wimbledonu 2019 a na něj dnes úspěšně navázal vítězstvím 6-4 6-2 nad Ričardasem Berankisem.

Zatímco loni v únoru v indickém Puné, kde Veselý získal svůj druhý titul na hlavním okruhu, musel s Berankisem bojovat přes tři hodiny a likvidovat čtyři mečboly, tentokrát litevskou jedničku jasně přehrál. V utkání čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil, nenechal se rozhodit ani přestávkou způsobenou deštěm a za 79 minut hry slavil postup.

Sedmadvacetiletému rodákovi z Příbrami se na turnajích ATP v hlavní soutěži podařilo porazit tři soupeře po sobě poprvé od zmíněného triumfu v Puné. Tam si zároveň zahrál své poslední semifinále na hlavním okruhu.

O to si zahrál ještě dnes proti Felixi Augeru-Aiassimemu, ale utkání nedohrál. Ve vyrovnaném prvním setu si oba hráči udrželi servis, přičemž dvacetiletý kanadský talent nasázel o sedm let staršímu Veselému deset es. Tie-break vyhrál Auger-Aliassime 7-3 a český tenista po něm ze zápasu odstoupil.

Nasazený Auger-Aliassime, který v dnešním osmifinále zdolal po obratu a odvráceném mečbolu 3-6 6-3 7-6 Egora Gerasimova, si o finále zahraje s Francouze Corentinem Moutetem. Francouzský tenista dnes vyřadil domácího Jamese Duckwortha i nasazenou dvojku Bulhara Grigora Dimitrova.

Nejvýše nasazený Stan Wawrinka měl dnes obrovské potíže s až 174. hráčem světa Alexem Boltem, který dokonce podával na vítězství. Zkušený Švýcar mu to však nedovolil a po dvouapůlhodinovém boji zvítězil 6-4 4-6 7-6(5).

K semifinále proti proti Jérémymu Chardymu ale nenastoupil. Francouz si o finále zahraje s Britem Danem Evansem.

• ATP 250 MELBOURNE 2 (Murray River Open) •
Austrálie, tv. povrch, 320.775 dolarů
páteční výsledky (5. 2. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Veselý (ČR) 7-6(3) / skreč V.
Chardy (Fr.) - Wawrinka (1-Švýc.) bez boje
Moutet (Fr.) - Dimitrov (2-Bulh.) 7-5 6-2
Evans (8-Brit.) - Čorič (4-Chorv.) 7-5 7-6(1)
• Dvouhra - osmifinále •
Veselý (ČR) - Berankis (Lit.) 6-4 6-2
Wawrinka (1-Švýc.) - Bolt (Austr.) 6-4 4-6 7-6(5)
Dimitrov (2-Bulh.) - Popyrin (Austr.) 6-4 6-7(5) 6-3
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Gerasimov (Běl.) 3-6 6-3 7-6(6)
Čorič (4-Chorv.) - Kyrgios (13-Austr.) 6-3 6-4
Chardy (Fr.) - Fritz (6-USA) 6-2 6-4
Evans (8-Brit.) - Giron (USA) 6-4 7-6(4)
Moutet (Fr.) - Duckworth (Austr.) 7-6(4) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Jde to jako po másle.

smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Hraje tu celkem solidní tenis, jsem překvapen ... teď má výhodu delšího odpočinku vůči Gerasimovi/FAA, jsem zvědav, který z nich to nakonec bude, Egor vyhrál první set 6:3, teď vede Felix 3:0 (jinak Felix přešel od Nike k Adidas :)
Reagovat
EllNino
Felix odvrátil MC a Gerasimova porazil ... já tuším odhlášení, ale možná se pletu
Reagovat
EllNino
*MP
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist