Hlavní obsah

Už v únoru odstartuje bitva o český cyklistický titul

Praha

Bitva o cyklistický mistrovský trikot už v průběhu února? První tuzemský titul se bude skutečně udělovat ještě před startem sezony. Prostřednictvím platformy Rouvy totiž proběhne první oficiální mistrovství České republiky v e-cyklistice. Šampionát odstartuje 11. února a vítěz bude korunován 25. března.

Foto: Český svaz cyklistiky

Ondřej Cink je pravidelným účastníkem virtuálních závodů.

Článek

"Z pohledu závodníků to hodnotím jako přínos. Virtuální závody jsme měli již loni a není to špatné, dokonce se uskutečnilo i první mistrovství světa pod hlavičkou UCI. Další nespornou výhodou je, že se závodů může zúčastnit prakticky kdokoliv. Jezdí se na reálných tratích a mně přijde zábavné, moci si zajet na Tournmalet, Stelvio, jet etapy Vuelty a Tour," pronesl Tomáš Konečný, trenér české cyklistické reprezentace, který se podílel na výběru tratí.

Postupně účastnícti zavítají do Toskánska, na Šumavu, Tourmalet a finále se pojede na Moravě. Seriál virtuálních závodů Škoda eCup 2021 není určen jen profesionálům, ale je otevřený široké sportovní veřejnosti.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink při vítězství v závodě Českého poháru cross country v Touškově.

Během úvodního podniku účastníci pojedou prakticky jen po rovině, když během 27 kilometrů absolvují převýšení 257 metrů. Závod na Šumavě je dlouhý 35 kilometrů, zahrnuje mimo jiné šest kilometrů dlouhý výstup a celkem 751 výškových metrů. Výšlap na Tourmalet je pochopitelně určený především pro vrchaře, když při délce 18 kilometrů závodníci pokoří 1334 výškových metrů.

Program Škoda eCup 2021:
11. února Toskánsko (https://my.rouvy.com/virtualni-trasy/detail/37001),
18. února Šumava (https://my.rouvy.com/virtualni-trasy/detail/32452),
4. března Tourmalet (https://my.rouvy.com/virtualni-trasy/detail/56020),
25. března ŠKODA e-MČR 2021 Brno-Velká Bíteš-Brno.

Finálový závod se pojede na třicetikilometrové trase jednorázovky Brno-Velká Bíteš-Brno, přičemž v bitvě mužů, žen a juniorů o mistrovský trikot bude dvacet nejlepších závodníků na stejném typu trenažéru a ve stanoveném místě, zbytek účastníků se bude moci připojit odkudkoliv na libovolném stroji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články