Středa, 24 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůKulturaZájemci o vedení MKZ mohou začít zpracovávat koncepce rozvoje kultury ve městě

Zájemci o vedení MKZ mohou začít zpracovávat koncepce rozvoje kultury ve městě

LITOMĚŘICE – O tom, kdo povede Městská kulturní zařízení budou rozhodovat litoměřičtí radní na základě výsledků výběrového řízení, které by mělo proběhnout v první polovině tohoto roku. Prvním a zásadním krokem, který výběru nejlepšího uchazeče předchází, je nastavení parametrů výběrového řízení. Toho se zhostila komise kultury pod vedením Jiřího Adámka (ANO2011). 

“Členové komise se jednoznačně shodli, že je pro nás zásadní zejména předchozí zkušenost s pořádáním kulturních a hromadných akcí, plánováním rozpočtu a vedením většího týmu. Dále budeme od zájemců požadovat vypracování koncepce rozvoje MKZ spolu s vizí rozvoje kultury u nás a spolupráce s ostatními subjekty u nás ve městě.

Protože si uvědomujeme, že hledání kvalitních kandidátů chce svůj čas, doporučili jsme vyvěšení výběrového řízení po dobu 45 dní a jeho propagaci s pomocí kraje, škol, Facebooku a rozeslání tiskové zprávy do tisku,” popsal Adámek průběh jednání komise. 

„Pro mě osobně je důležité, aby nový ředitel MKZ měl dobré vztahy s neziskovými organizacemi a obecně s lidmi a organizacemi, kteří se podílejí nebo chtějí podílet na kulturním životě města,“ uvedla členka komise kultury Olga Kubelková.

Komise mimo jiné doporučuje, aby se následného výběrového řízení zúčastnili zástupci komise i odborník či odborníci z řad veřejnosti. 

Městská kulturní zařízení nyní spravují Kulturní a konferenční centrum složené z kulturního domu a gotického hradu, dále kino Máj a Divadlo Karla Hynka Máchy. Pořádá řadu akcí nejen uvnitř spravovaných budov, ale také v centru města. Mezi největší patří tradiční vinobraní. 

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -