Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Srbsko další ATP Cup nepřidá, na jeho úkor postupují Němci

Srbští tenisté vítězství na ATP Cupu neobhájí. V závěrečném utkání skupiny tým okolo Novaka Djokoviče prohrál s Německem 1:2. Právě Němci na úkor loňských šampionů postupují do semifinále.

Alexander Zverev
zdroj: DPA autor: Arne Dedert

Němci se v sobotu střetnou s Ruskem, v druhém semifinále se utkají loňští poražení finalisté Španělé s Itálií.

Djokovič porazil v souboji týmových jedniček Zvereva 6:7, 6:2, 7:5 a srovnal na 1:1 zápasy poté, co Jan-Lennard Struff udolal také ve třech setech 3:6, 6:3, 6:4 Dušana Lajoviče. V rozhodující čtyřhře si Němci zajistili vítězství a postup, Zverev se Struffem porazili 10:7 v super tie-breaku Djokoviče s Nikolou Čačičem.

Djokovič tak přišel po jedenácti utkáních o vítěznou sérii na ATP Cupu a už nepřidá žádný zápas na rozehrání před obhajobou titulu na Australian Open. "Jsem naštvaný, že jsme prohráli. To je vše, nepřemýšlím nad Australian Open ani ničím jiným," uvedl třiatřicetiletý Djokovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová už je v Melbourne v semifinále, Srbové neobhájí ATP Cup

Španělsko bez Rafaela Nadala, jenž opět nehrál kvůli zablokovaným zádům, postoupilo do semifinále navzdory porážce 1:2 s Řeckem. Vzhledem k situaci ve skupině B si úřadující daviscupoví šampioni zajistili postup už po první dvouhře, v níž Pablo Carreňo zdolal 6:3, 6:4 outsidera Michaila Pervolarakise.

Řekové poté duel srovnali díky výhře Stefanose Tsitsipase 7:5, 7:5 nad Robertem Bautistou. Ve čtyřhře se pak odehrál jen jeden gem, po němž Carreňo s Marcelem Granollersem duel vzdali.

Rusko a Itálie si semifinále zajistily už ve středu předtím, než se program přípravných turnajů zastavil kvůli pozitivnímu testu na koronavirus pracovníka jednoho melbournského hotelu.

Tenisový turnaj mužských týmů ATP Cup v Melbourne:

Skupina A:

Německo - Srbsko 2:1

Struff - Lajovič 3:6, 6:3, 6:4, A. Zverev - Djokovič 7:6 (7:3), 2:6, 5:7, Struff, A. Zverev - Čačič, Djokovič 7:6 (7:4), 5:7, 10:7.

Skupina B:

Řecko - Španělsko 2:1

Pervolarakis - Carreňo 3:6, 4:6, Tsitsipas - Bautista 7:5, 7:5, Kalovelonis, Tsitsipas - Carreňo, Granollers 1:0 skreč.

Skupina C:

Francie - Rakousko 2:1

Mahut - Novak 7:6 (7:2), 6:2, Paire - Thiem 1:6 skreč, Mahut, Roger-Vasselin - Oswald, Weissborn 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články