Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jindřich Florián zůstává po rezignaci na post ředitele krumlovské nemocnice lékařem

Dnes už bývalý ředitel krumlovské nemocnice Jindřich Florián zůstává po rezignaci lékařem na interním oddělení. Poté, co čtyřiašedesátiletý lékař skončil kvůli porušení vakcinační strategie v pozici ředitele nemocnice, dostal podle svých slov několik nabídek z jiných zařízení. Rozhodl se však zůstat v Českém Krumlově.

„Pracuji nyní jako lékař na interním oddělení krumlovské nemocnice na částečný úvazek, tři dny v týdnu. Jsem tady odjakživa, pacienty znám a jsem tu rád. Proto jsem zůstal,“ řekl redakci Drbny Jindřich Florián. Přiznává však, že poté, co byl vyzván k rezignaci, dostal několik nabídek z jiných nemocnic. „Je pravda, že jsem dostal dvě nabídky na místo primáře a několik nabídek na místo lékaře. V tenhle moment ale asi nikam jinam nechci,“ dodal.  

Dnes už bývalý ředitel krumlovské nemocnice byl překvapen odezvou veřejnosti. „Od prvního dne jsem měl tak extrémně pozitivní reakce zaměstnanců, pacientů i například profesorů z Prahy, že jsem to bral jako takovou náplast na to, že jsem byl vlastně přinucen rezignovat. Říkám si, že jsem asi nedělal tu mou práci nadarmo a nějakou stopu v dobrém slova smyslu jsem po sobě zanechal,“ doplnil Florián.

Porušení vakcinační strategie

K rezignaci ho v polovině ledna vyzval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). Důvodem byl neprůhledný systém rozdělování očkovacích vakcín mimo okruh prioritně určených skupin obyvatel. Na jeho výzvu Florián reagoval tím, že svůj post dával k dispozici.

Hejtman koncem ledna oznámil, že instituci bude zatím řídit tříčlenné představenstvo. „Podle zákona má valná hromada společnosti, kterou je Rada Jihočeského kraje, do dvou měsíců od ukončení funkce pana ředitele – předsedy představenstva, zvolit nového člena představenstva. A nové představenstvo si pak ze svého středu zvolí nového předsedu,“ nastínil Kuba další vývoj ve vedení nemocnice.

Informaci, že si ředitel Florián vytvářel jakési očkovací depo pro příbuzné zaměstnanců nemocnice, přinesl v lednu portál SeznamZpravy.cz. „Vyzval jsem ředitele, aby doložil, že vakcíny z jím uvedeného depa byly skutečně použity jen pro seniory a nemocné. Kontrolou jsem zjistil, že toto dodrženo nebylo,“ uvedl tehdy hejtman Martin Kuba v reakci, kterou rozeslal do médií. Ředitel krumlovské nemocnice podle jeho slov svým jednáním porušil jihočeskou vakcinační strategii a proto ho vyzval k rezignaci.

Inspirace v Izraeli

Sestavení seznamu lidí pro očkování, kteří jsou příbuznými nebo známými zaměstnanců nemocnice v Českém Krumlově, se její ředitel Jindřich Florián inspiroval v Izraeli, psal portál SeznamZpravy.cz ve článku, kterým na kauzu upozornil. Podle informací redakce dostali zaměstnanci nemocnice v Českém Krumlově zprávu od ředitele, kde psal, že nabízí bonus: očkování proti covidu-19 pro jejich známé nebo příbuzné. Na tomto seznamu, který si Florián sám pojmenoval „depo“, bylo údajně zhruba 200 lidí. Zhruba třicet z nich vakcínu podle něho dostalo.

„Postřehl jsem, že v Izraeli zveřejňují na sociálních sítích, kde jsou v očkovacích centrech na konci pracovní doby volné vakcíny. Tak mně došlo, že nám se to bude stávat také. Já to na sociálních sítích moc neumím, tak jsem si říkal, že budou zaměstnanci třeba rádi, že mají takzvaný bonus. Ono to je ulehčení naší práce. Máme skupinu lidí, ze kterých si můžeme vybírat,“ řekl 15. ledna dnes už bývalý ředitel nemocnice portálu SeznamZpravy.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky ČR, správa, nemocnice, koronavirus, personální, Jihočeský, Jindřich Florián, Český Krumlov, lékař, strategie, Martin Kuba, Izrael, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Drbna.cz, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Florián zůstává po rezignaci na post ředitele krumlovské nemocnice lékařem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.