Zde může být vaše reklama.

Bude další vítězství? 18. kolo: Sigma hraje doma proti Spartě

18. kolo: Sigma hraje doma proti Spartě

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2021 - 14:56

Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát po pěti dnech další mistrovský zápas. Po úterní dohrávce v Mladé Boleslavi (1:1) nastoupí v neděli doma proti Spartě Praha (18.30). A čeká je perná práce, jednak do duelu nepůjdou Hanáci v kompletním složení, druhak hosté přijedou s novým trenérem.

Sigma v úterý remizovala v Mladé Boleslavi 1:1. Ale zisk bodu zaplatila ztrátou hned tří hráčů. Proti Spartě nemůžou hrát vykartovaní Martinové Hála a Nešpor, ani David Houska, kterého zranil Matějovský. „Davida jsme o poločase museli odvézt do nemocnice, na jeho nohu byl hrozný pohled. Nakonec měl pět stehů. Málem mu zlomili nohu… A v dnešní době, kdy na utkání máme video a rozhodčí, kteří jsou za to zodpovědní, to nechápu,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web. Bez Housky se bude muset obejít delší čas. „David utrpěl hlubokou tržně-zhmožděnou ránu v oblasti nad vnitřním kotníkem velikosti 7 až 8 cm dosahující do hloubky téměř až na holenní kost. Rentgen naštěstí vyloučil zlomeninu. Nasadili jsme preventivně antibiotika vzhledem ke zvýšenému riziku infekce. Davidova rekonvalescence potrvá přibližně 2 až 3 týdny při nekomplikovaném průběhu,“ uvedl hlavní lékař SK Sigma Jiří Lošťák pro klubový web.

Látala a jeho realizační tým čeká složitější příprava na zápas. Sparta změnila trenéra, místo Václava Kotala ji povede Pavel Vrba, takže bude obtížnější připravit se na taktické rejstříky soupeře. „V tuto chvíli je to pro nás nečitelné. Trenér Kotal hrával v rozestavení tři pět dva, trenér Vrba má zase svoji představu. Podíváme se na některé zápasy z dob, kdy trénoval v Plzni, a uvidíme. Stěžejní je, abychom se dobře připravili především my,“ uvedl Látal.

Sigmě se proti Spartě doma v posledních letech daří, tři utkání v řadě s ní vyhrála 1:0. Naposledy loni v únoru, to dal branku Mojmír Chytil. Shodou okolností to bylo tehdy první utkání pro nového trenéra Sparty Václava Kotala, kterého nyní před zápasem na Hané nahradil Pavel Vrba.

Chybět v neděli budou vykartovaní Martin Hála a Martin Nešpor, ze zdravotních důvodů Jáchym Šíp, Milan Kerbr a David Houska.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Sparta Praha se hraje v neděli 7. února od 18.30 (rozhodčí Pavel Franěk – Petr Blažej, Radim Dresler).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Daněk, Greššák, Breite, González – Chytil. Trenér Radoslav Látal.
Sparta: Nita – Vitík, Čelůstka, Hancko – Vindheim, Ladislav Krejčí II, Pavelka, Karabec, Hanousek – Juliš, Kozák. Trenér Pavel Vrba.

Další články