https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/cilek-storch-sadlo-zrzavy-komarek.prehled-nejzajimavejsich-prednasek-z-ekologickych-dnu-olomouc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cílek, Storch, Sádlo, Zrzavý, Komárek... Přehled nejzajímavějších přednášek z Ekologických dnů Olomouc

6.2.2021 06:03 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nejsledovanější přednáškou Ekologických dnů Olomouc 2020 byla ta Václava Cílka.
Nejsledovanější přednáškou Ekologických dnů Olomouc 2020 byla ta Václava Cílka.
Zdroj | Ekologické dny Olomouc
Loni se konal třicátý ročník Ekologických dnů Olomouc. Kromě jiného přinesl celou řadu přednášek se zajímavými lidmi jako je ekolog David Storch, geolog Václav Cílek, botanik Jiří Sádlo, filozof Stanislav Komárek, evoluční biolog Jan Zrzavý, přírodovědec Anton Markoš či filosofka Eliška Fulínová... Organizátoři vybrané přednášky natočili a zveřejnili na YouTube. Zde je přehled toho nej.
 

Stanislav Komárek: Ve víru viru a v rauši roušek – co se dovídáme o člověku i současné společnosti z fenoménu koronavirus.

David Storch: Třicet let od postmoderny k antropocénu.

Tomáš Škrdlant, Anton Markoš, Tomáš Daněk, Oldřich Janota: Vzpomínkový večírek na Zdeňka Neubauera.

Petr Pokorný: Optimistický, konstruktivní, neapokalyptický?

Cyril Höschl: Anatomie správného rozhodnutí.

Ondřej Hofmeister: Sluňákov trochu jinak aneb Nízkoenergetický dům na vlastní oči.

Eliška Fulínová: Chvála rozpornosti.

Anton Markoš: Vědecky potvrzená jedinečnost.

Václav Cílek: Krásný riskantní svět: Úvahy o světové revoluci, hněvu a soucitu.

Pavel Barša: Konec liberálního milénia.

Jiří Sádlo: Skutečná tvář rostlin v Krajině.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

6.2.2021 14:27
Pan Cílek opět skvělý. Odmítačům doporučuji zejména čas 17. - 20. minuta.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

6.2.2021 16:36 Reaguje na Karel Zvářal
Mrknu se. Pan Pokorný zase hovoří zlatoústně.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

6.2.2021 19:51 Reaguje na Karel Zvářal
Suprovka, velmi hezky řekl, na co jsou fake news. Na "podjebávku". Tohle je cíl špinavců, tohle píše i zpráva BIS.
A odpírači koronáče, globálního oteplování, EU, USA, voliči Zemana Babiše, komunistů a příznivci Ruska, to je všechno víceméně jedna skupina lidí, vzdělání tu nerozhoduje. Je to čistě emocionální záležitost.
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

8.2.2021 09:16
Existuji psane verse aspon nekterych z tech prednasek?
Odpovědět
Vojtěch  Maruška

Vojtěch Maruška

8.2.2021 12:24
Je to všechno krásné, někteří napsali i skvělé knihy, bohužel velký vliv to nemá. Když člověk třeba poslouchal Fokus V. Moravce, tak se tam několik vzdělanců vyjádřilo a jeden to shrnul, no je třeba monitorovat,sledovat a poté vyhodnocovat..A potom uvidíme, zda to oteplování apod. má opravdu vliv..Samozřejmě vzdělanec má své bydlo ve státní instituci, pěkný plat a výhled do budoucna.A tak je to se vším, nic se nestane..Počkáme si do konce...Když jsem napadl/zatím slovně/ našeho starostu, proč všude všechno s dotovanou technikou ničí, vyholují, všechny keře, šípky apod. které nikdy nikomu nevadili .., a zvířátka se měla am schovat, atd. atd. Tak mi nakonec řekl, my uklízíme a 90 % občanů to takhle chce...A to je ten hřebíček , na který udeřil. Většina občanů na to kašle, koupí si pozemek ke stavbě baráku a první co udělá, vše okolo vykácí. Dnes si totiž může každý Lojza vykloubenej pokácet cokoliv kdekoliv a všem je to jedno. Uvidí ve zprávách, že někomu spadl ve vichřici strom na barák, Tak ve své vrozené české předposranosti vezme pilu a stromy okolo pokácí..Takže vše se svádí na sucho, ale občané dělají vše, aby tady opravdu bylo..Tady se má začínat , na těchto "drobnostech" a ne řešit problémy někde v tramtárii a přemýšlet o nesmrtelnosti chrousta. Bohužel kvalita národa se vždy odrazí ve zdevastované přírodě. AMEN..
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist