Marek Stodůlka
6. února 2021 • 12:48

Overeem jde do souboje stálic. Před důchodem chce ještě titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko byste hledali zkušenějšího zápasníka. Alistair Overeem se v kleci pral už v minulém tisíciletí, vítězil ve čtyřech dekádách. Na akci UFC Fight Night 184 vyzve v noci na neděli dalšího veterána Alexandera Volkova. Souboj dvou stálic světové scény bojových sportů se odehraje v Las Vegas v komplexu APEX.



Legendami se sportovci stávají většinou až po ukončení kariéry. Alistair Overeem je jednou z výjimek. Ve 40 letech se v oktagonu řadí mezi absolutní špičku těžké váhy a prahne po nejcennějším opasku chybějícím v jeho sbírce. „Po zisku titulu bych okamžitě odešel do důchodu,“ prohlásil Nizozemec. Nejdřív musí přejít přes ruského bijce Alexandera Volkova.

Pás už přitom měl Overeem na dosah, jenže přišel tvrdý pád. Místo duelu o titul s Juniorem dos Santosem následovala v dubnu 2012 devět měsíců dlouhá pauza coby trest za užití nepovolených látek. K pomyslnému trůnu se vyšplhal ještě jednou, zpátky na zem jej ale vrátil stávající šampion Stipe Miocic. V prvním kole se osvalený Nizozemec skácel po salvě úderů na podlahu.

Stále se však nechce vzdát snu o „zlatu“ v UFC. „Ještě poslední jízda,“ napsal na Twitter před soubojem s Brazilcem Augustem Sakaiem, který zvládl loni v září. Ví, že odchod do sportovního důchodu se nezadržitelně blíží.

Alistair Overeem porazil KO Augusta Sakaie
Alistair Overeem porazil KO Augusta Sakaie

„Jsem teď na dobré vlně, mám dvě výhry v řadě. Navíc dělám zábavné zápasy. Musím jen zůstat na správné cestě a věřím, že šance přijde. Bude ale poslední, dochází mi čas,“ prohlásil Overeem v nedávném interview pro portál sportskeeda.com. „Mám skvělou kariéru, ale musím zůstat realistou. Nebudu zápasit do pětačtyřiceti. Tohle je má poslední jízda za titulem, pak všem řeknu: Díky, že jste mě sledovali a potkáme se v příštím životě.“

Úžasná sportovní kariéra tak skončí porážkou, nebo splněným snem. „Potom bych už neměl co víc dokazovat,“ nechal se Overeem slyšet v rozhovoru před soubojem s Volkovem.

V bojových sportech po sobě zanechá nesmazatelnou stopu. V MMA absolvoval 66 duelů, premiérový úspěch totiž zaznamenal již v roce 1999. Vydobyl si respekt jako borec s údajně nejpřesnějšími údery v UFC! K tomu má za sebou zářivou kariéru také v postojových disciplínách. V roce 2010 zvítězil ve světové Grand Prix K-1.

Ani Volkov není v kleci UFC žádným nováčkem. V nejslavnější lize světa nastoupil do osmi bitev. Ještě předtím ale zářil v rodném Rusku, kde se stal v roce 2016 šampionem prestižní asociace M-1. V rychlém zápase tehdy po dvou a půl minutách knockoutoval slovenského reprezentanta Attilu Végha.

Co přinese bitva v Las Vegas?

Hlavní karta turnaje UFC Fight Night 184

TĚŽKÁ VÁHA DO 120 KG

Alistair Overeem (Niz.) vs. Alexander Volkov (Rus.)

BANTAMOVÁ VÁHA DO 61 KG

Cory Sandhagen (USA) vs. Frankie Edgar (USA)

LEHKÁ VÁHA DO 70 KG

Michael Johnson (USA) vs. Clay Guida (USA)

MUŠÍ VÁHA DO 57 KG

Alexandre Pantoja (Braz.) vs. Manel Kape (Ang.)

PÉROVÁ VÁHA DO 66 KG

Cody Statmann (USA) vs. Askar Askar (USA)

LEHKÁ VÁHA DO 70 KG

Diego Ferreira (Braz.) vs. Beneil Dariush (Írán.)

Přímý přenos na stanici Premier Sport (neděle, 02.00)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud