Premier League - souhrn 23. kola

06.02.2021, 15:39, aktualizováno 08.02.2021, 22:53
Komentáře a souhrny
Ilkay Gündogan (© AFP)
Manchester City vyplenil Liverpool a využil i zaváhání Manchesteru United, který v závěru přišel o výhru nad Evertonem. West Ham se tentokrát neprosadil a v londýnském derby bez gólu remizoval s Fulhamem, naopak Tottenham si poradil s West Bromem. Aston Villa na úvod sobotního programu zdolala Arsenal.

Leeds United - Crystal Palace 2:0

08.02.2021 21:00

Góly: 3. Jack Harrison, 52. Patrick Bamford

Leeds nedal Crystal Palace sebemenší šanci a výsledek 2:0 je pro bezmocné hosty ještě milostiví. Domácí United totiž v podstatě po celých 90 minut drželi otěže zápasu plně ve svých rukách a dokráčeli k zaslouženému vítězství, po němž poskočili do první poloviny tabulky.

Domácí šli do vedení již ve třetí minutě, když získali balón na útočné polovině a Harrison i za přispění teče jednoho z bránících hráčů překonal brankáře Palace Guaitu. V desáté minutě hlavičkoval nebezpečně Bamford, Guaita ale tentokrát na zemi zasáhl včas. Také za dalších osm minut se Bamford dostal k zakončení hlavou, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Třetí šanci v utkání měl útočník Leedsu po dvaceti minutách hry díky nepovedené rozehrávce Milivojeviće, nicméně svůj únik vpřed zakončil Bamford dosti nepřesnou střelou. Ve zbytku první půle nadále hrozili zejména United, ovšem další gól nepřicházel, neboť například Struijk ve 43. minutě netrefil merunu hlavou ideálně.

Sedm minut po změně stran už to přece jen bylo o dva góly. Ránu Raphinhy po uvolnění od Klicha ještě Guaita vyrazil, avšak proti dorážce Bamforda neměl nárok. Hosté nadále zůstávali za očekáváním a na jejich zmaru nic nezměnil ani Ezeho nepřesný pokus ze 67. minuty. Až za další dvě minuty musel být po střele Towsenda ve střehu gólman Leedsu Meslier.

Třetí gól domácích mohl po chybě Clynea přidat v 83. minutě Harrison, ke své smůle však pouze orazítkoval břevno. I tak hráči Leedsu pohodlně dokráčeli za tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Chelsea FC 1:2

07.02.2021 20:15

Góly: 54. Antonio Rüdiger (vl.) - 43. Mason Mount, 58. Jorginho (pen.)

Thomas Tuchel si na své konto připisuje třetí výhru v řadě, londýnská Chelsea totiž zvládla duel na půdě Sheffieldu United, kde díky penaltě Jorginha vyhrála těsně 2:1. Od londýnského celku rozhodně nešlo o přesvědčivý výkon a vítězství se rodilo opravdu těžce, získané tři body ovšem znamenají, že se Blues nachází už jen jeden jediný bod za čtvrtým Liverpoolem. Naopak Sheffield setrvává na poslední příčce tabulky a možnost záchrany se mu s každým odehraným duelem povážlivě ztenčuje.

Již po čtyřiceti vteřinách hry byla k vidění vyložená branková příležitost a překvapivě si ji na své konto nepřipsali hosté. Po ztrátě hostí ve středu pole vyslal McBurnie do úniku kolegu Burka, který z hranice vápna napřáhl a jen těsně minul bližší tyč, Mendy by neměl šanci zasáhnout. Chelsea kontrovala hezkým pasem Kovačiče, který vyslal do úniku Wernera - ten dokázal přehodit domácího brankáře, ovšem před dobíhajícím Mountem míč do bezpečí odpravil stoper Basham.

Jinak toho v první půli k vidění mnoho opravdu nebylo, domácí ale mohli naříkat na nedostatek štěstěny - po více než dvaceti minutách si totiž McBurnie ve vápně zpracoval balón a byl podražen obráncem Chilwellem, načež hlavní sudí Friend odpískal pokutový kop. Opakovaný záznam ovšem odhalil ofsajdového postavení domácího útočníka a pokutový kop se tak nekonal.

Těsně před pauzou pak přišla pro Sheffield další rána - hezkou kombinaci po ose Kovačič, Chilwell, Werner totiž posledně jmenovaný vyšperkoval chytrou zpětnou přihrávkou do prostoru penalty, kde se objevil zcela nehlídaný Mount a levačkou poslal hosty do vedení.

Druhou půli odstartovala série událostí, které by věřil jen málokdo. Nejprve předvedl ukázkovou hrubici stoper Rüdiger, který se místo toho, aby si jen na zádech pokryl útočníka a umožnil tak Mendymu sebrat dlouhý míč, rozhodl nepochopitelně balón zahrát a malou domů překvapil úplně všechny - včetně vyběhnuvšího Mendyho, který tak už nemohl reagovat - a nádherným vlastencem srovnal stav utkání na 1:1.

Sheffieldu se však nadějný výsledek nepodařilo dlouho udržet - už o dvacet vteřin později totiž obdobně chyboval obránce Bryan, který zase své zpětné přihrávce nedal dostatečnou razanci, balónu se tak zmocnil útočník Werner a při pokusu o kličku byl brankářem Ramsdalem podražen. Hlavní sudí sice pokutový kop nejprve nenařídil, po konzultaci s videorozhodčím však svůj verdikt změnil - k exekuci se následně postavil záložník Jorginho a počínal si zcela chladnokrevně.

Závěr zápasu přinesl už pouze dvě nebezpečné střely střídajícího Brewstera, obě však zablokoval nešťastník Rüdiger, a když si hluboko v nastaveném čase poradil hostující brankář Mendy i s akrobatickými nůžkami Billyho Sharpa, mohl se celek Londýna radovat z dalších vydřených tří bodů.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester City 1:4

07.02.2021 17:30

Góly: 63. Mohamed Salah (pen.) - 49. Ilkay Gündogan, 73. Ilkay Gündogan, 76. Raheem Sterling, 83. Phil Foden

Zatímco v první půli nebyly žádné branky k vidění, ve druhé se rozpoutal hotový gólostroj. Manchester City zvítězil na Anfieldu poměrem 1:4. Dvakrát se trefil Gündogan, další trefy přidali Sterling a Foden. Za Liverpool srovnával Salah.

Jürgen Klopp vyslal do zápasu dva středopolaře na pozici stopera. Před Alissonem totiž operovali Fabinho a Henderson, kteří měli na krajích tradiční beky Alexandera-Arnolda s Robertsonem. Uprostřed zálohy dostali důvěru Thiago, Wijnaldum a Jones, na křídlech se představili Mané se Salahem a v útoku naskočil Firmino.

Ve stejném rozestavení se uvedli i Citizens. Ederson dirigoval obrannou čtveřici ve složení Cancelo, Stones, Dias, Zinčenko, před nimiž se zformovalo trio Silva, Rodri, Gündogan. Střílení gólů měla na starosti skupinka bez klasického útočníka, jmenovitě Mahrez, Sterling a Foden.

Na první větší příležitost se čekalo více než čtvrtinu zápasu. Pak se po centru Alexandera-Arnolda dostal k hlavičce Mané, který zamířil příliš vysoko. O chvíli později to zkoušel z voleje Firmino, proti tomu si zase připsal dobrý zákrok Ederson.

Na opačném konci hřiště se zajímavý moment zrodil po pětatřiceti minutách. Sterling se pokoušel obhodit si Fabinha, ten jej podrazil a sudí nařídil pokutový kop. Jenže jeho exekutorovi Gündoganovi se nezadařilo a poslal balón nad břevno.

Sám Ilkay Gündogan vše odčinil jen pár desítek sekund po návratu ze šaten. Do vápna vtrhnul jako uragán Sterling, který předal míč Fodenovi. Jeho střelu sice ještě dokázal Alisson vyrazit, avšak jen právě k dobíhajícímu německému středopolaři, který usměrnil míč do poloodkryté klece.

Reds se tutové příležitosti dočkali po hodině hry. Mohamed Salah si píchnul míč podél Diase, jenž liverpoolského křídelníka zatáhl za ruku, což rozhodčí vyhodnotil jako penaltový zákrok. Sám Egypťan se ujal následné desítky, kterou s naprostým přehledem proměnil na opačnou stranu, než skákal gólman.

O deset minut později se mohli Citizens vrátit do vedení. Po nakrátko rozehrané standardní situaci Foden odcentroval na Stonese. Ten sice dokázal rozvlnit síť, ale využil u toho ofsajdového postavení.

Nakonec to byl Ilkay Gündogan, kdo i podruhé dostal Guardiolovu družinu do náskoku. Alisson předvedl tristní rozehrávku a svým bídným odkopem nalezl jen Fodena. Ten pronikl z pravé strany do vápna a předložil Gündoganovi, pro něhož už to byla úloha z těch snazších.

Jen o několik sekund později přišla další hrubka Alissona potrestaná dalším gólem. Tentokráte brazilský gólman poslal míč jen v rámci velkého vápna Silvovi, který dloubáčkem našel na zadní tyči zcela nechráněného Raheema Sterlinga. Pro něj bylo zakončení naprostou lahůdkou.

Běžela třiaosmdesátá minuta, když bledě modří zatloukli pověstný hřebíček do rakve Liverpoolu. Jesus bravurním nákopem našel na pravé straně osamoceného Phila Fodena. Anglický reprezentant si navedl míč do vápna, podél obránce zasekl na levačku a následně zakončil prudkou ranou pod břevno.

To byla poslední významnější akce, které jsme při nedělním podvečeru byli svědky. Citizens si díky této výhře upevnili své postavení na špici tabulky. Aktuálně vedou o pět bodů před svým městským rivalem United, na kterého navíc mají zápas k dobru. Naopak Liverpool je nadále až čtvrtý, možná tedy bude mít plné ruce práce s tím, aby vůbec v příští sezoně patřil mezi evropskou elitu.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Leicester City 0:0

07.02.2021 15:00

Góly: -

Utkání 23. kola Premier League mezi Wolverhamptonem a Leicesterem skončilo bezbrankovou remízou. Zápas byl po všech stranách vyrovnaný, domácí však dokázali vystřelit na branku pouze jednou a hosté třikrát.

Ve 12. minutě domácí nebyli daleko od vedoucí branky. Centr od rohového praporku byl prodloužen na první tyči a poté se míč odrazil přesně proti nohy Rúbenu Nevesovi, který ale ve vyložené pozici selhal.

O pět minut později měl gól na noze i Adama Traoré. Pedro Neto na levé straně přehrál dva protihráče, poté vběhl do vápna a zpětnou přihrávkou uvolnil Traorého v prostoru na penaltě. Zakončení z prvního doteku však ve skluzu srazil mimo tři tyče Justin.

V tomto duelu tradiční rychlostí souboj Traorého s Justinem vyzněl v 58. minutě pro domácího hráče. Na zadní tyči ale zakončoval Neto jen vysoko nad branku.

V 74. minutě se do šance dostal Leicester. Harvey Barnes si ve spolupráci s Justinem došel do vápna pro šanci, ale jeho střela byla zblokována mimo tři tyče.

Neves po rohovém kopu v 79. minutě se štěstím protlačil míč ke zcela volnému Silvovi. Ten měl před sebou už jen Schmeichela, kterého ale překonat nedokázal.

Wolves jsou v tabulce až čtrnáctí, Leicesteru patří třetí příčka.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 2:0

07.02.2021 13:00

Góly: 54. Harry Kane, 58. Heung-min Son

Fotbalisté Tottenhamu zvládli domácí duel s West Bromem, který porazili 2:0. Výhru zařídily dvě největší hvězdy londýnského celku Harry Kane a Son Heung-min.

V 15. minutě měl první šanci domácí útočník Harry Kane. Aurier jej uvolnil u pokutového území a Kane už měl skoro tutovku, ovšem těsně minul hostující branku.

Anglický reprezentant na sebe upozornil i o tři minuty později, když si Sonova skákavá přihrávka proklestila cestu hostující obranou a Kane se ocitl tváří v tvář Johnstonemu, z úhlu ale křižnou ránou minul jeho branku.

Po Sonově rohu se do šance dostali ve 42. minutě Aurier i Alderweireld, Auerierovu hlavičku však Johnstone vyrazil a Alderweireld pak nepropálil bránící hosty.

Obrovská šance hostů nastala v závěru první půle. Peltierův centr našel Diagneho, jehož hlavičku Hugo Lloris likviduje přímo na brankové čáře.

Sedmnáct sekund se čekalo na první šanci Tottenhamu ve druhém poločase. Harry Kane skvělou průnikovou přihrávkou vysunul do brejku Sona, ten však neuspěl tváří v tvář proti Johnstonemu.

Střelecké trápení Tottenhamu ukončil v 54. minutě navrátilec po zranění Harry Kane. Tomu skvěle načasoval přihrávku Pierre-Emile Höjbjerg, uvolnil jej v pokutovém území a domácí ostrostřelec obstřelil brankáře Johnstona.

O čtyři minuty později bylo fanouškům West Bromu ještě hůře. Son Heung-min využil rychlého přechodu Lucase Moury přes střed hřiště, Brazilec před pokutovým územím uvolnil Sona, ten svoji tečovanou střelu procedil přes brankáře Johnstona do sítě.

Spurs jsou po zisku tří bodů sedmí, West Brom předposlední.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 3:3

06.02.2021 21:00

Góly: 24. Edinson Cavani, 45. Bruno Fernandes, 70. Scott McTominay - 49. Abdoulaye Doucouré, 52. James Rodríguez, 90+5. Dominic Calvert-Lewin

Parádní přestřelka byla k vidění na Old Trafford, kde nakonec domácí Manchester United přišel o dva body, když v nastaveném čase přišel o vítězství nad Evertonem. United v utkání dvakrát vedli, přesto se jim však zápas nepodařilo dovést do vítězného konce a v boji o titul jim tak městský rival Manchester City může v případě výhry na půdě Liverpoolu odskočit již na 5 bodů.

Oba týmy na nic nečekaly a už od úvodních momentů se pustily do útočení. Nejprve se po pěkné přihrávce Gomese dostal za obranu Calvert-Lewin, toho ale na poslední chvíli zablokoval spolehlivě se vracející Shaw. Na druhé straně se obratem nadechl k pěknému sólu Greenwood, cestou do vápna vymíchal dva soupeře, ovšem jeho střela z úhlu se mezi tři tyče nevešla.

Po pětadvaceti minutách už se ovšem skóre poprvé měnilo. Na pravé straně zakombinoval Rashford s Bissakou, vytvořil si dva metry prostoru a nádherným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Cavaniho, který zblízka dopravil míč do sítě. Uruguajský útočník zase jednou ukázal, že co se týče pohybu v pokutovém území, tak mu může konkurovat jen hrstka fotbalistů. Ještě veseleji bylo pro domácí fotbalisty na konci první půle. To se totiž hlavní role chopil záložník Fernandes, který na hranici šestnáctky dostal až trestuhodně moc volného prostoru a prakticky z kroku vyslal na branku hostí nádhernou střelu, na kterou se brankář Olsen natahoval marně.

Pokud ale někdo čekal, že Rudí ďáblové utkání zkušeně dovedou do vítězného konce, tak se šeredně mýlil. Již po třech minutách druhé půle se vydal na ofenzivní výlet záložník Davies, který hezkou přihrávkou našel rozeběhnutého Calverta-Lewina. Ten se sice již dostal do velkého úhlu, jenže jeho centr trestuhodně podcenil brankář De Gea, když jej pouze vyrazil do nebezpečného prostoru před sebe, kde jej do prázdné branky dopravil záložník Doucoure.

Jen o tři minuty později přišla pro domácí opravdová studená sprcha, bylo totiž srovnáno. To si na přetažený centr Digneho naběhl opět Doucoure, chytrou přihrávkou našel uvnitř vápna osamoceného Jamese Rodrigueze, který prudkou přízemní střelou srovnal stav utkání na 2:2. Domácímu celku mohl navrátit vedení Rashford, ten ale ve velké šanci nastřelil pouze brankáře Olsena.

Přesto se Rudí ďáblové dokázali vrátit do vedení. Na volný přímý kop Shawa si nejvýše naskočil záložník McTominay a jeho nepříliš prudká hlavička si nakonec našla cestu až za záda hostujícího brankáře - ten totiž při pokusu o zákrok smolně uklouzl a na míč tak nedosáhl. Definitivně rozhodnout mohl Rashford, který se po pěkné kolmici Fernandese dostal za záda hostující obrany, v zakončení se neukvapil, míč si ještě zasekl, čímž kompletně zmátl vyběhnuvšího brankáře Evertonu, jenže v rozhodující chvíli nakonec levačkou poslal míč těsně vedle.

Svěřenci Ole Gunnara Solskjaera poměrně pohodlně kontrolovali hubený náskok, jenže zápas nakonec vyhrát nedokázali. V samotném závěru nastaveného času se nejprve chyby dopustil střídající Tuanzebe, který na polovině hřiště fauloval a dovolil Evertonu rozehrávku posledního volného kopu v zápase. Při něm pak trestuhodně selhala domácí obrana v čele se stoperem Maguierem, balón si v pokutovém území našel kopačky Calverta-Lewina, který posledním kopem v utkání srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Fulham FC - West Ham United 0:0

06.02.2021 18:30

Góly: -

Nepříliš atraktivní utkání se odehrálo na Craven Cottage, kde se domácí Fulham nakonec s West Hamem rozešel smírně 0:0. Především v druhé půli byli domácí lepším celkem, jenže tolik kýžený gól se jim vstřelit nepodařilo a první nesestupová pozice jim tak mizí v dáli. Nejzajímavější moment utkání se odehrál v nastaveném čase, kdy byl zcela nesmyslně vyloučen český záložník Tomáš Souček.

Jako první v utkání zahrozili hosté, když na centr Chilwella těsně nedosáhl jak Bowen, tak Souček. O chvíli později vyřešil pořádnou hrubici domácí stoper Andersen, který se nechal přetlačit Antoniem a na malém vápně přišel o balón, zpětnou přihrávku útočníka hostí však dokázal kolega z obrany Tosin Adarabioyo odklidit do bezpečí. Na druhé straně pálil zpoza vápna nebezpečně útočník Lookman, branku však těsně minul.

Druhý poločas odstartoval parádním křižným pasem obránce Andersen, který se snesl přesně na kopačky nabíhajícího Cavaleira, ten ale z voleje branku přestřelil. Po více než hodiny hry si West Ham vypracoval svou největší příležitost druhého dějství. To si na pěkný centr Rice naskočil český obránce Coufal a hlavičku orazítkoval břevno branky domácího Fulhamu.

Závěrečná pasáž duelu už ale patřila kompletně domácím. Po rohovém kopu Reida hlavičkoval jen těsně nad stoper Adarabioyo, patnáct minut před koncem zase pálil z volného kopu jen těsně vedle útočník Lookman. V poslední desetiminutovce se pak neujala ani utěšená rána Loftus-Cheeka, která mířila o půl metru vedle.

Poslední minuty duelu nakonec přece jenom přinesly mnoho vzruchu, ovšem nikoliv z toho důvodu, že by byla k vidění branka. Do hlavní role se pasoval rozhodčí Dean, který Tomáši Součkovi za evidentně neúmyslný úder loktem udělil nesmyslnou červenou kartu a West Ham tak byl nucen posledních pár vteřin dohrávat jen o deseti mužích. Na výsledek to ale nemělo žádný vliv a utkání tak dospělo k bezbrankové remíze.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brighton & Hove Albion 1:1

06.02.2021 16:00

Góly: 53. Jóhann Gudmundsson - 36. Lewis Dunk

Svou sérii neporazitelnosti zase protáhli fotbalisté Brightonu. Ti v Burnley po trefě Dunku o přestávce do konce vedli, nicméně na konečných 1:1 srovnal krátce po návratu ze šaten Gumundsson.

První vážnější situace se zrodila v sedmadvacáté minutě. McNeil využil přímý kop z bočního postavení k přímé střele, což Sáncheze poměrně zaskočilo a vyrážel jen na roh. Následně propadl centr až na zadní tyč k Tarkowskému, který zamířil nepřesně.

Namísto toho vstřelili první gól hosté. Po rohovém kopu se nejvýše vyšplhal Adam Webster, jehož hlavička ze záklonu přinesla radost. Bleskově mohl srovnat Barnes, který nadvakrát neprocpal míč mezi tři tyče. Na druhé straně se zaskvěl Pope proti Connollyho střele.

Ani ne deset minut po návratu ze šaten bylo srovnáno. K odraženému míči se na hranici vápna dostal Johann Gudmundsson, který se s ničím nemazal a okamžitě poslal balón směrem na bránu. Jeho pokuse zapadl po zemi přímo k tyči. Následný Barnesův zásah nebyl uznán pro ofsajd.

Utkání tak skončilo remízou 1:1, Brighton je tedy v tabulce patnáctý, Burnley sedmnácté.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 3:2

06.02.2021 16:00

Góly: 16. Joseph Willock, 26. Miguel Almirón, 45+4. Miguel Almirón - 30. Takumi Minamino, 48. James Ward-Prowse

Fotbalisté Newcastlu si připsali první domácí vítězství od první poloviny prosince. Proti Southamptonu uspěli poměrem 3:2. Dvakrát se prosadil Almirón, jednou Willock, za hosty vždy dali kontaktní gól Minamino a Ward-Prowse.

Poprvé byla síť rozvlněna už v osmé minutě, a to zásluhou Wilsona. Avšak vinou ofsajdu tato branka nemohla být uznána. Po čtvrthodině už ale šlo o regulérní gól. Po Saint-Maximinově akci z levé strany zakončoval do poloodkryté klece Joe Willock. Host z Arsenalu se tak prosadil hned v prvním startu za Straky.

Bleskově mohlo být srovnáno zásluhou Ingse, proti jeho pokusu z úhlu se ale vytáhl Darlow. Namísto toho přišel druhý zásah Magpies. Z poměrně složité pozice vypálil po zemi Miguel Almirón, jehož pokus těsně před gólmanem tečoval Bednarek, vinou čehož skončil balon v síti.

Po půlhodině se ovšem trefy dočkali i Saints. A opět to bylo z poměrně ostrého úhlu. Po Bertrandově pasu si přebral míč Takumi Minamino, který si jej posunul do vápna a tvrdou ranou pod břevno zavěsil.

Přesto se do šaten odcházelo s dvougólovým rozdílem ve skóre. Ve čtvrté minutě nastavení se totiž podruhé v zápase zapsal do statistik Miguel Almirón. Ten tentokráte využil tristní McCarthyho rozehrávku, obešel Bertranda a z hranice vápna uklidil míč po zemi k tyči.

Ještě nebylo odehráno ani padesát minut, když padla branka číslo pět. Tentokráte ji měl na svědomí Southampton, konkrétně James Ward-Prowse, jenž zahrál přímý kop opravdu náramně a střelou do bližší šibenici nedal brankáři nárok.

Okamžitě přišla další dobrá zpráva pro Saints. Hendrick totiž zatáhl Minamina, za což uviděl žlutou kartu. Jelikož byla v zápase již jeho druhou, musel se předčasně pakovat do šaten. Záhy mohl srovnat Vestergaard, proti jehož hlavičce se blýskl Darlow.

A jelikož Ingsův pokus skončil jen na brankové konstrukci a Adamsův gól neplatil pro postavení mimo hru, skončilo utkání vítězstvím Newcastlu. Ten se v tabulce vyšvihl na šestnácté místo se ztrátou čtyř bodů na dvanáctý Southampton.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Arsenal FC 1:0

06.02.2021 13:30

Góly: 2. Ollie Watkins

Poté, co Arsenal v obou vzájemných zápasech podlehl Wolverhamptonu, kapituloval totožným způsobem i s Aston Villou. Birminghamský celek po výhře 3:0 na Emirates Stadium obdobně dominantní výkon tentokráte nepodal, ovšem díky brzké trefě Ollieho Watkinse po chybě v rozehrávce soupeře se ujal vedení, jež do konce zápasu nepustil a výhrou 1:0 přiživil své nečekané pohárové naděje.

Při absenci vykartovaného Bernda Lena se poprvé v novém dresu "Kanonýrů" objevila zimní posila z Brightonu Mat Ryan, jenž o čisté konto přišel již po 74 vteřinách hry. Australský gólman již nedokázal napravit špatnou souhru Cédrica s Gabrielem, jíž využil Traoré a našel pohotově v pokutovém území Watkinse, který bez váhání procpal míč do sítě. Ve zbytku zápasu však Ryan svůj tým opakovaně podržel a jen díky jeho spolehlivým zákrokům proti pokusům Watkinse, McGinna či Grealishe zůstával Arsenal ve hře o vyrovnání až do samého konce.

Směrem dopředu se však hosté po celý zápas spíše hledali a nedokázali tak navázat na zlepšené ofenzivní výkony z posledních týdnů. Střelecky byl aktivní obzvláště Nicolas Pépé, ovšem buďto jeho rána skončila těsně vedle, anebo stihl zasáhnout někdejší brankář Arsenalu Emiliano Martínez, jenž si zvládl poradit i s povedeným přímým kopem Xhaky. Zatímco Villans tak poskočili tabulkou vzhůru a na šestou Chelsea ztrácí jediný bod, Arsenal se po dohrání celého kola může propadnout až na třinácté místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22155243:1450
2.Manchester United23136449:3045
3.Leicester City23134639:2543
4.Liverpool FC23117544:2940
5.Chelsea FC23116638:2439
6.West Ham United23116634:2839
7.Everton FC21114634:2837
8.Tottenham Hotspur22106636:2236
9.Aston Villa21112836:2435
10.Leeds United221021038:3832
11.Arsenal FC23941027:2331
12.Southampton FC2285929:3729
13.Crystal Palace23851027:3929
14.Wolverhampton Wanderers23761023:3127
15.Brighton & Hove Albion23510825:3025
16.Newcastle United23741225:3825
17.Burnley FC22651114:2923
18.Fulham FC22291117:3115
19.West Bromwich Albion23261518:5412
20.Sheffield United23321815:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1472)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele