bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dubois se chystá na svůj debut. Nastoupit by měl už proti Calgary

6. února 2021, 15:52

Matěj Hodoval

Patrika Laineho a Jacka Roslovica už fanoušci nejlepší hokejové ligy světa měli šanci po velkém trejdu vidět v dresu nového zaměstnavatele. Na svůj debut ještě čeká Pierre-Luc Dubois, ten by se ovšem měl dočkat opravdu brzy.

Pravidla spojená s koronavirem jsou přísná, vyprávět by mohl útočník Pierre-Luc Dubois. 

Kanadské zákony totiž přikazují při překročení hranic mezi Kanadou a Spojenými státy americkými čtrnáctidenní karanténu. Dubois tak hned po příletu z Columbusu zamířil do izolace a na dva týdny vypadl z tempa.

„Snažím se být optimista. Myslím, že na ledě to bude dobré. Tohle není jako léto, kdy dva až tři týdny vůbec necvičíte a poté začnete odznovu. Odehrál jsem pět zápasů, mám za sebou tréninkový kemp a mimo sezonu jsem hodně bruslil,“ řekl oficiálnímu webu National Hockey League mladý útočník.

Dvaadvacetiletý Kanaďan zmínil, že letos už nějaké starty na kontě má. Ještě v barvách Columbusu vstřelil za pět duelů jeden gól, v jednom představení pak dokonce většinu utkání proseděl na lavičce, když jej trenér Tortorella nevyužíval kvůli laksnímu přístupu.

Jeho působení v celku z Ohia je ale minulostí a Dubois nyní plný očekávání vyhlíží novou kapitolu ve Winnipegu. Ačkoliv neměl možnost tým poznat naživo, sbírá zatím v organizaci Tryskáčů jen dobré zkušenosti.

Jets zařídili rodákovi z Québecu domov, v němž společně se svými dvěma psy tráví karanténu. Pomalu se také začleňuje do kolektivu, byť prozatím jen prostřednictvím online videokonferencí. Od týmu dostává materiály i cvičební plán.

„Myslím, že dělají opravdu dobrou práci. Volají se mnou, sledují videa nebo mi posílají klipy. Před zápasy mi volají, abych sledovat tyhle věci či co dané mužstvo dělá,“ popisuje komunikaci s vedením.

Čas v izolaci se blíží ke konci, brzy by měl být Dubois pryč z koronavirového protokolu a připraven nastoupit. Ve winnipežské sestavě by se měl objevit ve středu, kdy Jets zavítají na led Plamenů z Calgary. Utkání začne v 04:00 středoevropského času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.