Johnson znovu útočí. V Saúdské Arábii si vypracoval solidní náskok

Johnson znovu útočí. V Saúdské Arábii si vypracoval solidní náskok

První ročník Saudi International ovládl, při druhém skončil druhý. Nyní si Dustin Johnson jde za dalším titulem, před finále má náskok dvou ran na druhého Victora Péreze. 


Včera se druhé kolo kvůli dešti a následně kvůli tmě nedohrálo, dnes se ale stihla jak dohrávka, tak kompletní třetí kolo. V průběhu druhého kola nás nejvíce pobavili Bryson DeChambeau a Tyrrell Hatton. Američan pokazil putt, Hatton odpal na tříparu. Obě rány ale dopadly skvěle.

Za zmínku rozhodně stojí také úspěšný putt Justina Rosea trojkou dřevem, dnes nás pro změnu zaujala nepovedená rána Dustina Johnsona. Takové rány moc dobře známe. Méně ale to, že i z tohoho nakonec bylo birdie.

Právě Dustin Johnson znovu vede, před finálovým kolem o dvě rány před Francouzem Victorem Pérezem. Johnson, který při prvním ročníku Saudi International vyhrál a loni skončil druhý, přitom poprvé zachyboval, když na třináctce ztratil hned dvě rány.

Na posledních dvou jamkách si je ale vzal zpět. A tak se zdá, že nadvláda světové jedničky bude pokračovat. Ve hře je každopádně minimálně dalších 13 hráčů. Tedy za předpokladu, že Johnson nezvládne finále.

Na skóre -10 najdeme Tonyho Finaua, Tyrrella Hattona, Andyho Sullivana a senzačně také Dána Sorena Kjeldsena. O další ránu zpět jsou Viktor Hovland, Martin Kaymer, Sergio García či Ryan Fox. Ten nám předvedl, jak se hrají těžké rány z bunkeru.

Vítěz z loňského roku Graeme McDowell se skóre +3 uzavírá listinu hráčů, kteří prošli cutem.

O víkendu poté mají volno Hao-Tong Li, Edouardo Molinari, Matt Wallace, Chris Wood, Jorge Campillo, John Catlin, Miguel Ángel Jiménez, Andrew Johnston, Alexander Levy, Thomas Björn, Ernie Els, Henrik Stenson, Renato Paratore, Marc Warren či Andrea Pavan.