Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Druhé letošní Super-G pro Kriechmayra, z Ga-Pa berou Rakušané double

Rakouský lyžař Vincent Kriechmayr zvítězil ve druhém Super-G letošního SP v řadě. V německém Garmisch-Partenkirchenu navázal na svůj úspěch z domácí sjezdovky v Kitzbühelu a o 17 setin sekundy porazil svého krajana Matthiase Mayera. Z třetí příčky se radoval Marco Odermatt ze Švýcarska.

Vincent Kriechmayr
zdroj: ČTK/AP autor: Gabriele Facciotti

Na změklé sjezdovce Kandahar se v sobotním Super-G potvrdila výhoda startu s nízkým startovním číslem. Jen pátý Christof Innerhofer se vměstnal do první pětky s číslem 17, čtveřice lyžařů před ním startovala mezi prvními šesti.

Devětadvacetiletý Kriechmayr, startující s číslem 5, navázal na prvenství z Kitzbühelu a vybojoval celkově osmý triumf ve Světovém poháru. V super-G se radoval pošesté a před šampionátem v Cortině d'Ampezzo, kde bude superobří slalom na programu hned v úterý, se pasoval do role jednoho z hlavních favoritů.

Nahrát by mu mohl i fakt, že už je mimo hru trojice lyžařů, která vyhrála první tři super-G sezony. Švýcar Mauro Caviezel, Nor Aleksander Aamodt Kilde a Američan Ryan Cochran-Siegle museli kvůli zraněním ukončit sezonu.

"Mistrovství světa je vždycky nepředvídatelné," bránil se ale Kriechmayr, "bude to nový den, nová trať, nová sjezdovka. Jsem v dobré formě a doufám, že mi to pojede tak rychle jako dneska," dodal Rakušan, jenž se na šampionátu před dvěma lety podělil o stříbro s Francouzem Johanem Clareym.

Za Kriechmayrem o 17 setin sekundy zaostal Matthias Mayer, který vybojoval umístění na stupních vítězů v šestém závodě v rychlostních disciplínách v řadě. O půl vteřiny zpět byl Marco Odermatt. Včerejší vítěz ze sjezdu Dominik Paris skončil na osmé příčce. V čele pořadí disciplíny v SP si Kriechmayr upevnil vedení, celkově vede Francouz Pinturault.

Výsledky SP v sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu

Závod SP v sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

Muži - superobří slalom:

1. Kriechmayr 1:12,68, 2. Mayer (oba Rak.) -0,17, 3. Odermatt (Švýc.) -0,49, 4. Allegre (Fr.) -0,57, 5. Innerhofer (It.) -0,68, 6. Franz (Rak.) -0,70, 7. Meillard (Švýc.) -0,74, 8. Paris (It.) -0,76, 9. Feuz (Švýc.) -0,77, 10. Baumann (Něm.) a G. Caviezel (Švýc.) oba -0,78.

Průběžné pořadí super-G (po 5 ze 7 závodů): 1. Kriechmayr 341, 2. Mayer 240, 3. M. Caviezel (Švýc.) 225, 4. Odermatt 218, 5. Kilde 172, 6. Jansrud (oba Nor.) 160.

Průběžné pořadí SP (po 27 z 37 závodů): 1. Pinturault (Fr.) 924, 2. Odermatt 699, 3. Schwarz (Rak.) 666, 4. Mayer 604, 5. Meillard 562, 6. Kilde 560.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články