Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koronavirus zhatil Gottovu revivalu plány na rok: Klávesák Radek teď staví domy

Autor: mat - 
7. února 2021
16:20

S kamarádem Josefem Boudou (34) založili před 15 roky úspěšnou kapelu, která hraje fanouškům hity Karla Gotta. Koronavirus ale jejich „živnost“ poslal nemilosrdně k ledu. Místo vyprodaných koncertů po celém Česku se teď Radek Verner (43) z Vyškovska ohání zednickou lžíci.

„Švagrovi svého bratra jsem vypomáhal i v době, kdy pro mě tato práce byla fajn odreagováním. Dnes jsem vděčný, že si díky ní mohu přivydělat,“ přemítá hudebník, který v kapele stojí za klávesami.

Ubezpečuje, že se fyzické práce nebojí. „Nepřipadám si jako nádeník. Ostatně s Josefem jsme před léty zvládali obojí. Přes den pracovat, večer nebo v noci hrát pro naše fanoušky,“ tvrdí.

Pandemie úspěšnému revivalu zhatila od loňského jara desítky koncertů, nasmlouvané akce i plesovou sezónu. „Mám skvělou přítelkyni a milující rodínu. Oni a práce mi pomáhají tohle všechno přečkat,“ dušuje se Radek a těší se na opětovné setkání s fanoušky své kapely. 

Lidé se nemohou dočkat živé hudby

„Cítím neskutečný hlad lidí po živé hudbě, po setkáních, tanci, slavení a zábavě vůbec. V rámci epidemie pro nás bylo nejtěžší předvánoční období, vynechat tradiční vánoční koncerty, to je tragédie. Ted bychom se chystali na plesovou sezónu, což jsou další desítky vystoupení," neztrácí optimismus Radek Verner.

Také jeho parťák z kapely, Josef Bouda (34), během nedobrovolné pauzy zakotvil ve stavebnictví, vykonává stavební dozor. „Musíme živit své rodiny a být aktivní. Nemůžeme čekat, že nás někdo bude živit. Večery pak trávím ve studiu rádia Jih, kde mě můžete slyšet každý den od 19. hodin,“ prozradil interpret songů Zlatého slavíka.

VIDEO: Jak učit zpěv v době zákazu?

Video  Jak učit zpěv v době zákazu? Šéf konzervatoře zmínil fatální následky pandemické výuky  - Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa