Johnson podruhé ovládl Saudi International, hlavní konkurent Kaymer odpadl

Johnson podruhé ovládl Saudi International, hlavní konkurent Kaymer odpadl

Dustin Johnson potřetí v řadě skončil na Saudi International mezi nejlepší dvojkou a podruhé zvítězil. Potíže mu ze začátku dělal především Martin Kaymer, německý golfista ale brzy odpadl. 


Martin Kaymer na úvodních čtyřech jamkách zahrál tři birdie a dostal se do těsné blízkosti Dustina Johnsona. V dalším průběhu už ale zaskóroval jen jednou, pětkrát chyboval a bylo po nadějích.

Nakonec z toho je až dělená osmnáctá pozice, kterou dělí například s Brysonem DeChambeauem či Ianem Poulterem. O ránu lépe skončili Paul Casey a Sergio García, do dvouciferných červených čísel se poté dostali Thomas Pieters, Viktor Hovland, Tyrrell Hatton či Ryan Fox.

Z druhého vítězství na Saudi International se ale raduje Dustin Johnson. Světové jedničce finále nijak zvlášť nevyšlo (tři birdie, jedno bogey), náskok si ale dokázal uhlídat.

V jednu chvíli se na něj sice dotáhli Victor Pérez či Tony Finau, obě ale poslední tři jamky vůbec nevyšly. Pérez zahrál na šestnáctce dabláče, Finau birdie na osmnáctce napravoval dva nezdary předtím.

Na Finaua se nakonec dotáhl po skvělém kole Justin Rose, oba ale na Johnsona ztratili, konkrétně dvě rány. Johnson tak potvrdil svou úžasnou formu a na Saudi International obzvlášť. Předloni při premiéře vyhrál, loni skončil druhý.