Třinec přehrál Zlín a slaví sedmou výhru v řadě, Sparta zvládla nájezdy proti Pardubicím

Hokejisté Třince zvládli ve 44. kole Tipsport extraligy domácí zápas proti předposlednímu Zlínu a po výsledku 5:2 slaví sedmé vítězství v řadě. Litvínov sice ztratil vedení proti Karlovým Varům, nakonec ale vyhrál 3:2 po prodloužení. Výhru v prodloužení slaví i Liberec, který uspěl v Mladé Boleslavi, a Plzeň, která přehrála České Budějovice. Sparta zvládla nájezdy proti Pardubicím. Kometa doma padla s Vítkovicemi 0:4. Hradec porazil Olomouc 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec (Aktualizováno: 19:51 7. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté slaví gól proti Zlínu.

Třinečtí hokejisté slaví gól proti Zlínu. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinec - Zlín 5:2

Třinečtí nenechali v zápase s předposledním týmem extraligy nic náhodě a hned zkraje třetí minuty šli do vedení. Patrik Hrehorčák si najel do prostoru mezi kruhy a přesnou střelou překonal zlínského gólmana.

Kosticyn nebude chybět Pardubicím sedm zápasů, disciplinární komise mu snížila trest na tři

Číst článek

Hostům se podařilo jen o pár minut později vyrovnat zásluhou Tomáše Fořta, který pohotově usměrnil do sítě nabídku Řezníčka. Jenže vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minuty, protože ve 12. minutě znovu vrátil vedení Třinci David Kofroň.

Na začátku druhé třetiny se domácím podařilo odskočit do dvoubrankového vedení, když se prosadil Michal Špaček. V poslední části se ještě trefili Erik Hrňa a Vladimír Dravecký a zvýšili na 5:1 pro Třinec. Hostům se pak podařilo ještě alespoň jednou snížit, když se prosadil Zdeněk Okál, který krásnou fintou zakončil samostatný únik.

Třinec tak porazil Zlín 5:2 a vytvořil tlak na Spartu, kterou by v případě jejího zaváhání proti Pardubicím vystřídal na prvním místě tabulky.

Litvínov - Karlovy Vary 3:2 v prodl.

Domácí poslal do vedení Richard Jarůšek, který se prosadil po přihrávce Martina Hanzla. Druhý gól Litvínova přidal Jan Ščotka, když v přesilovce pohotově zakončoval po nabídce Viktora Hübla.

Hosté se ale nevzdali a dokázali vyrovnat. Nejdřív ještě ve druhé části snížil Jiří Černoch a stejný hráč se pak prosadil i podruhé v poslední části. Zápas tak šel do prodloužení, ve kterém vystřelil vítězství Litvínovu Richard Jarůšek.

Sparta - Pardubice 5:4 po náj.

Východočeši vstoupili do zápasu na ledě Sparty výborně a už po necelých pěti minutách vedli o dva góly. Nejdřív se prosadil Luboš Horký a chvíli po něm zvyšoval Juraj Mikuš. Za Spartu pak sice snížil Tomáš Dvořák, ale Pardubicím ještě před přestávkou vrátil dvougólové vedení Tomáš Zohorna.

Ve druhé třetině se ale Spartě podařilo rychle vyrovnat, když nejdřív svou druhou trefou snižoval Dvořák a chvíli po něm se prosadil i David Tomášek. Pardubice si vzaly vedení zpátky v poslední části zásluhou Anthony Camary, ale Adam Polášek následně poslal utkání do prodloužení. 

Rozhodnutí nepřišlo ani v nastavených pěti minutách, a tak došlo na samostatné nájezdy. Z deseti střelců se prosadil jen Lukáš Pech, který tak zařídil bod navíc pro Spartu.

Po srdnatém boji prohráli naši hokejisté po samostatných nájezdech s @HC Sparta Praha 🏒⚪️🔴

18:42 – 07. 02. 2021

6

Mladá Boleslav - Liberec 1:2 v prodl.

V Mladé Boleslavi se čekalo na první gól až do poloviny třetí třetiny, kdy poslal Liberec do vedení Adam Musil, který pohotově dorazil puk do sítě po střele Ronalda Knota. Domácím se ale podařilo vyrovnat, když David Šťastný dokázal využít přesilovou hru.

Zápas tak šel do prodloužení, v němž nakonec vystřelil bonusový bod pro hosty Petr Jelínek, který se prosadil po přihrávce Michala Bulíře.

Plzeň - České Budějovice 5:4 v prodl.

Poslední České Budějovice v Plzni začaly výborně a po první třetině vedli díky Tomanovi a Karabáčkovi o dva góly. Domácím ale stačilo ani ne pět minut druhé části a bylo vyrovnáno po trefách Martina Dočekala a Petra Kodýtka.

Hostům pak vrátil dvougólové vedení dvěma trefami Daniel Voženílek, jenže Plzeň nejdřív bleskově vrátil do hry Peter Čerešňák a osmnáct sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal kanonýr Milan Gulaš. V prodloužení pak dokonal plzeňský obrat Pavel Musil.

VÍTĚZSTVÍ 💙🤍
Velký obrat jsme dokonali v prodloužení, PAVEL MUSIL parádní bombou využil přesilovku, bereme tak 2 zlaté body! 🙌 Děkujeme za podporu! 👏 #PLZvCEB #TELH #ledjenas

19:01 – 07. 02. 2021

2 41

Kometa - Vítkovice 0:4

Vítkovickým hrdinou byl v zápase na ledě Brna brankář Svoboda, který za svá záda nepustil ani jednu z 19 střel domácích hráčů.

Naopak vítkovickým zařídili konečné vítězství Lukáš Krenželok, Vladimír Svačina, Filip Pyrochta a v poslední třetině ještě Alecandre Mallet. 

Mountfield HK - Olomouc 3:2

Hradec doma s Olomoucí od 6. minuty po trefě Jiřího Ondruška prohrával, ještě do přestávky ale dokázal vyrovnat zásluhou Kevina Klímy. Krátce po přestávce pak domácí skóre otočili díky Marku Zacharovi a jeho přesné střely.

Jen o chvíli později pak zvýšil na 3:1 Richard Nedomlel. Hosté pak už jen dokázali snížit na konečných 3:2, o což se postaral Michal Kunc.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Michael Špaček (M. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Michael Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Miloš Roman) - 10. Fořt (Dufek, Řezníček), 59. Okál (J. Svoboda, D. Nosek). Rozhodčí: Obadal, Pešina - Komárek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Karafiát 5 min. a do konce utkání, Vopelka (oba Zlín) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Jarůšek (M. Hanzl, Štich), 24. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 62. Jarůšek (Zfráhal, Ščotka) - 36. Černoch (Koblasa), 52. Černoch (Šenkeřík, Flek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Ondráček, Špůr.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 56. D. Šťastný (Ševc, A. Zbořil) - 49. A. Musil (Knot, Birner), 62. P. Jelínek (Bulíř, Vitásek). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Bez diváků.

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Tomáš Dvořák (Řepík, M. Forman), 33. Tomáš Dvořák (Řepík), 36. Tomášek (Němeček), 54. Polášek (Řepík, Rousek), rozhodující sam. nájezd Pech - 3. L. Horký (O. Roman, Vála), 5. J. Mikuš (Paulovič, Blümel), 19. T. Zohorna (R. Kousal, Camara), 50. Camara (R. Kousal, J. Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Kika - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:1, navíc Camara (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Škoda Plzeň - Madeta Motor České Budějovice 5:4 v prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Dočekal (Čerešňák, Michnáč), 25. Kodýtek, 48. Čerešňák (P. Musil, L. Kaňák), 60. Gulaš, 63. Musil (Pour) - 9. M. Toman (Vydarený, G. Ville), 13. Karabáček (Slováček, Z. Doležal), 40. D. Voženílek (Karabáček), 48. D. Voženílek (Z. Doležal, Slováček). Rozhodčí: Kubičík, Vrba - Pešek, Rožánek.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška), 24. Svačina (Lakatoš), 39. Pyrochta (Svačina, Lakatoš), 51. Mallet (Irgl, Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Bez diváků.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Kevin Klíma (Šalda, Koukal), 23. Zachar, 25. Nedomlel (Smoleňák, Cingel) - 6. Ondrušek (Ostřížek), 33. Kunc (Strapáč, Vyrůbalík). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme