Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Sériový vrah Edmund Kemper: Týral zvířata, zabil prarodiče a vlastní matku ubil kladivem

Sériový vrah Edmund Kemper: Týral zvířata, zabil prarodiče a vlastní matku ubil kladivem
Zdroj: Wikimedia Commons/Santa Cruz County Sheriff's Office
psychopat
Edmund Kemper (72) tráví podzim svého života ve vězení za zločiny, jejichž brutalita jen málokoho nešokuje. Už odmalička jevil známky psychopatie, týral zvířata a s panenkami své sestry prováděl vskutku bizarní sexuální úkony. Jeho prvními oběťmi se stali vlastní prarodiče a předposlední obětí byla matka, s jejímž tělem naložil zřejmě nejodpornějším způsobem. K doživotí byl odsouzen za 8 z 10 spáchaných vražd, sám si ale přál, aby byl odsouzen k trestu smrti.

Sériový vrah Edmund Kemper se narodil 18. prosince 1948 v americkém Burbanku. Už jako dítě byl velmi inteligentní a všímavý, vykazoval ale i známky psychopatického chování, kvůli kterým se ho bála nejen jeho starší sestra, ale i vlastní matka Clarnell Stage.

Ještě než vůbec dosáhl puberty, týral Kemper zvířata. Některá z nich zaživa pohřbíval a později je znovu vykopával, aby je mohl dále mučit. Ve 13 letech uškrtil kočku. Prováděl i podivné sexuální úkony s panenkami své sestry a po rozvodu rodičů si týráním sám prošel. Jeho matka, alkoholička s hraniční poruchou osobnosti, mu nadávala, ponižovala ho a zamykala ho ve sklepě. Tam trávil noci proto, že se jeho matka bála, že znásilní svou sestru.

V roce 1963 utekl Edmund za svým otcem, zjistil ale, že ten se znovu oženil a má novou rodinu, která o něj nestojí. Otec ho nechal u sebe doma přebývat jen krátce a poslal ho zpět k matce, která o něj ale nestála. Proto ho poslala bydlet k prarodičům. Netušila ale, že tam se v jejím synovi probudí nestvůra, která dosud podřimovala.

První vraždy

První vraždu Edmund vykonal 24. srpna 1964, kdy zabil svou babičku Maude Matildu Hughey Kemper. Po hádce ji střelil do hlavy a následně ji několikrát bodnul kuchyňským nožem. Jen o pár hodin později zabil i svého dědečka.

Když své prarodiče zabil, zavolal Kemper své matce a ta ho přiměla, aby se přiznal policii. Při výslechu uvedl, že motivem vraždy byla touha zjistit, jaké to je, zabít vlastní babičku. Dědu pak prý zabil proto, že by se zlobil, kdyby zjistil, co udělal babičce.

Edmund Kemper skončil v psychiatrické léčebně, kde bylo zjištěno, že má nadprůměrné IQ, tou dobou 136, v dospělosti pak 145. Spřátelil se s psychologem, dělal mu asistenta a po 5 letech byl i navzdory nevoli některých lékařů propuštěn. Skončil v péči své matky.

Stopařky

Život s matkou nebyl pro Eda jednoduchý a vztek, který byl vyvolán během hádek s ní, si vybíjel na stopařkách. Těch zabil celkem 6 a postupoval tak, že je odvezl na odlehlé místo, kde je zabil. Neměl konkrétní způsob, jakým by raději vraždil, některé uškrtil, jiné zastřelil. Mrtvoly pak vozil k sobě do bytu, kde je znásilňoval, uřezával z nich části těl a pitval je.

Jeho inteligence se mu jako vrahovi hodila, neboť přesně věděl, co dělat, aby byl mimo podezření. Pravidelně chodil do baru, o kterém věděl, že ho navštěvují policisté. S těmi se spřátelil a nikdo z nich si nemyslel, že právě on by mohl být tím, kdo stopařky unáší. Naopak s ním dokonce i probírali průběh vyšetřování.

Matka a její přítelkyně

Posledních dvou vražd se Edmund Kemper dopustil na své matce a její dobré přítelkyni. Ačkoliv zabil celkem 10 lidí, nejvíce se do povědomí dostal právě kvůli brutálnímu usmrcení své matky, kterou umlátil kladivem poté, co jí po jejím příchodu z večírku popřál dobrou noc.

Mrtvé matce Ed uřezal hlavu, se kterou vykonal orální sex a později ji použil jako terč na šipky. Z těla také vyřezal hlasivky a hodil je do drtiče odpadu, ten je však nepojal a vrátil zpět do kuchyňského dřezu. Kemper tvrdil, že tento čin se mu zdál odpovídající, vzhledem k tomu, že matka na něj celá léta křičela a nadávala mu.

Po vraždě své matky do domu pozval její dlouholetou přítelkyni Sally, kterou uškrtil. Odjel z domu a cestou zastavil u telefonní budky, zavolal na policii a chtěl se udat. Operátor mu ale nechtěl věřit, a tak Kemper později volal znovu, vyžádal si policistu, kterého znal a k vraždě matky a její kamarádky se přiznal.

Odsouzení

Edmund Kemper se původně přiznal jen k vraždě své matky a její přítelkyně, při výslechu ale nakonec promluvil i o vraždách celkem 6 stopařek. U soudu se snažil obhájit nepříčetností, přesto byl roku 1973 uznán vinným z osminásobné vraždy.

Kemper si pro sebe přál trest smrti, místo toho byl ale odsouzen na doživotí bez možnosti prominutí trestu. Aktuálně je ve věznici California Medical Facility ve Vacaville v Kalifornii a podle posledních informací je jeho zdravotní stav i přes vyšší věk dobrý.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy