Chodítko i přikrývky. Nájemné z vánočních trhů pomůže

TISKOVÁ ZPRÁVA
Nájemné z vánočních trhů pomůže
 

 
 

Vyškov, 8. února 2021 – Chodítko s opěrnou deskou pro nácvik chůze a rehabilitaci. Je výškově stavitelné a snadné na ovládání pomocí tlačítek na madlech. Je tak ideální pro použití ve zdravotnických zařízeních. Brzy poslouží i klientům Domova pro seniory v Polní ulici. Zaplatí ho vyškovská radnice z peněz, které získala z pronájmů prodejních stánků na vánočních trzích. Vedení města chce totiž získané peníze znovu věnovat na pomoc těm nejzranitelnějším.

Zopakuje tak loňský nápad. „Zatímco loni jsme organizaci v Polní ulici pomohli s nákupem pochůzkové rampy se schody, nyní jsme se domluvili na této rehabilitační pomůcce. Chodítko bude stát zhruba 30 tisíc korun,“ řekla k prvnímu finančnímu daru místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Kvalitní přikrývky z dutého vlákna pak poslouží pacientům Centra následné péče Nemocnice Vyškov. „Vedení lůžkového oddělení se spolu se zdravotním personálem shodlo, že nejrozumnější bude pořídit právě lehké a příjemné přikrývky pro jejich pacienty. Jsme rádi, že můžeme oddělení konkrétní formou pomoci. Půjde o sumu 45 tisíc korun,“ zmínila místostarostka Šulcová. Poskytnutí obou darů radní schválili v druhé polovině ledna.

Centrum následné péče v loňském roce zakoupilo díky městu pomůcky pro podporu léčby a prevenci proleženin, konkrétně 15 polohovacích matrací, k nim 30 napínacích prostěradel, polohovací půlválce či podsedáky. Pomůcky tak výrazně zlepšují péči o pacienty ohrožené nebo již postižené proleženinami.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 8.2.2021 / 8.2.2021

Počet návštěv: 546
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém