Teplé počasí a tající sníh zvedly hladiny řek. Mandava ve středu dosáhla prvního povodňového stupně
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Děčínsko - Český hydrometeorologický ústav vydal začátkem února výstrahu před povodňovou bdělostí. Vytrvalý déšť, teplé počasí a tání sněhu zapříčinily, že hladiny řek začaly stoupat. Mandava prvního povodňového stupně dosáhla 3. února v 22:10 hodin.

Svého maxima dosáhla 4. února v 15:40 hodin, kdy byla naměřena výška hladiny na 100 centimetrech s průtokem 18,3 m3s-1. Poté začala hladina Mandavy kulminovat.

„Během dne jsme provedli preventivní kontrolu vodních toků a rybníků. Na soustavě rybníků Gerhus bylo ucpané vtokové síto, které jsme na místě vyčistili,“ řekl místostarosta města Jiří Sucharda.

Naposledy dosáhla Mandava prvního povodňového stupně ve dnech 13. a 14. října loňského roku. Tehdy měla při svém maximu také výšku hladiny 100 centimetrů s průtokem 18,3 m3s-1.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru