Venus je druhou nejstarší vítězkou zápasu na AO. Vyhrávat je pořád prima, řekla 40letá Američanka

8. 2. 2021, 21:57
Aktuality 4
Loni na všech třech odehraných grandslamech vypadla Venus Williamsová hned v prvním kole, vstup do Australian Open jí však vyšel. Americká veteránka porazila Belgičanku Kirsten Flipkensovou 7-5 6-2 a ve věku 40 let a 236 dní se stala druhou nejstarší tenistkou, která dokázala v open éře v Melbourne vyhrát zápas. Rekordmankou je Japonka Kimiko Dateová-Krummová, které se to povedlo v roce 2013, když jí bylo 42 let a 111 dní.
Profily hráčů
Venus Williamsová (© AFP)

"Vyhrávat je pořád prima. Nikdy to není lehké. Bylo to ošemetné, už jsme spolu svedly pár pořádných bitev," uvedla bývalá světová jednička Williamsová, která má ve sbírce sedm grandslamových titulů ve dvouhře.

Na Australian Open byla v letech 2003 a 2017 ve finále, nikdy v něm ale neuspěla. V duelu s pětatřicetiletou Flipkensovou ztratila pouze jednou podání, soupeřce ho vzala čtyřikrát. Čelila jedinému brejkbolu, který Belgičance umožnila proměnit.

Svou 88. účast na grandslamu, kterou opět posunula vlastní rekord, si tak prodlouží. Další soupeřkou Williamsové bude jiná zkušená hráčka, třiatřicetiletá Italka Sara Erraniová.

"Snažím se každý den zlepšovat. Ať vás v životě potká cokoli, musíte zvednout hlavu a makat na milion procent. O to se denně snažím a jsem na sebe kvůli tomu pyšná," uvedla pětinásobná vítězka Wimbledonu, jejíž kariéru narušily vážné zdravotní potíže.

Pochvalu si vysloužila od své mladší sestry Sereny, která označila Venus díky jejímu optimismu a pracovní morálce za svou inspiraci.

"Nikdy se nenechala frustrovat tím, jak na tom (zdravotně) je. Vždycky to brala z té lepší stránky a tvrdě pracovala. Je velkou inspirací a pořád tím na mě tlačí jako nikdo jiný," prohlásila držitelka 23 grandslamových titulů, která začala v Melbourne hladkou výhrou nad Němkou Laurou Siegemundovou dvakrát 6:1.

Dlouhověkost a přístup Venus Williamsové ocenili i další tenisté. "Má podíl na tom, že Serena je tam, kde je," uvedla japonská šampionka Australian Open z roku 2019 Naomi Ósakaová.

Podle Milose Raonice je čtyřicetiletá hráčka vzorem pro mnoho lidí, i když už nemusí nikomu nic dokazovat. "Většinou vidíte Venus na kurtu, jak trénuje. Bere to neuvěřitelně vážně," řekl kanadský hráč.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Go Venus!
Go Vegan!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
ať z toho krakatici třeba trefí šlak smile
Reagovat
brixner
Neni ve Straně, takže smolík. Vodchod!
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
když už, tak jedině Voschod... ;-) smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=BuRN-V5mCFM
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist