Problémy ve vztazích neexistují, jsou to většinou naše dětská zranění, ujišťuje partnerský kouč

26. červenec 2021

Výchova bez chyb nejde, ale i dospělý může své dětské šrámy vyléčit. Musí ale nejprve pochopit, proč se chová, jak se chová, a proč cítí, co cítí, říká Vratislav Hlásek.

„Výchova bez chyb nejde, ale i dospělý může své dětské šrámy vyléčit. Musí ale nejprve pochopit, proč se chová, jak se chová, a proč cítí, co cítí. Toho většinou nejsme schopni a tady je právě práce odborníka, který nám pomůže náš život zrevidovat a přenastavit tak, abychom mohli se sebou lépe a jednodušeji žít,“ doporučuje kouč.

„Tak zvaný re/design přitom není tak náročný, jak by se zdálo,“ říká Vratislav Hlásek. „Když své rány vyléčíme nebo se alespoň rozhodneme vyřešit většinou svých problémů, které jsme skrývali sami před sebou, začneme žít skutečné vztahy, ne hledat náplasti na naše nedokonalosti a strachy,“ uzavírá emeritní pěstoun a zakladatel projektu Sousedit.

Proč je důležitá komunita a široká rodina? Mohou ji samoživitelé dětem něčím nahradit? A jak máme pěstovat dobré vztahy, k jiným i k sobě? Moderuje Zuzana Vlčková.

Spustit audio