Zavřít reklamu

První nabíječka Samsungu s výkonem 65 W se opět objevila na scéně. Získala totiž další certifikaci, tentokrát od německé bezpečnostní společnosti TÜV SÜD (loni v září dostala certifikát korejských úřadů). Nová certifikace není povinná, dala se však čekat – Samsung a mnichovská firma jsou již několik let partnery a snaží se spolu zvednout laťku kvality moderních automobilových LED komponent.

Nová certifikace o nabíječce neodhaluje žádné nové informace, svědčí však o tom, že její uvedení na scénu se blíží. O nabíječce s modelovým označením EP-TA865 je v tuto chvíli známo, že bude mít USB-C port a podporovat nejnovější standard rychlonabíjení PD (Power Delivery) s názvem PPS (Programmable Power Supply). Tato technologie umožňuje v průběhu nabíjení v reálném čase upravovat výstupní napětí i proud, a to podle specifikací nabíjeného zařízení.

Otázkou dne je, jaké zařízení bude její nabíjecí výkon podporovat. Je možné, že to bude příští vlajková loď Samsungu Galaxy Note 21 nebo příští ohebný smartphone Galaxy Z Fold 3, to jsou ale skutečně jen domněnky. Současnou nejvýkonnější nabíječkou technologického obra je 45W adaptér EP-TA845, pro který však zatím nemá využití (vlajkové lodě Galaxy S21 podporují nabíjení s maximálním výkonem 25 W).

Dnes nejčtenější

.